Oliver Nääs alustab kaitsepolitsei vastu kohtuteed (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs.
Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs. Foto: Eero Vabamägi

Edgar Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Oliver Nääs kavatseb alustada kaitsepolitsei vastu kohtuteed, kuna peab vastuvõetamatuks, et kaitsepolitsei nimetas teda Äripäeva veergudel valetajaks.

Kaasuse aluseks on 16. juuni Äripäevas ilmunud artikkel pealkirjaga «Kapo: Savisaare kaitsja valetab».

«Ei vasta tõele väide, et kaitsepolitsei keeldub kohtumäärust täitmast. Hetkeks, mil Savisaare volitatud isik kaitsepolitseiameti menetlejalt videovalve salvestusseadme kõvaketta tagastamist nõudis, ei olnud kohtumäärus kaitsepolitseisse veel jõudnud. Kaitsepolitseiamet täidab kohtumäärust peale sellega tutvumist,» teatas kapo esindaja Agnes Suurmets-Ots  juuni keskel Äripäevale.

Nääsi sõnul ei saa ta leppida sellega, kui teda valetajaks nimetatakse. «Kohtumäärust peab täitma. Punkt. Kogu «kõvaketta lugu» on kahetsusväärne. Kohtumääruse mittetäitmiselt tähelepanu kõrvale juhtimiseks vandeadvokaadist kaitsja valetajaks nimetamine oli vastuvõetamatu,» märkis Nääs.

Tema sõnul nõuab ta halduskohtus, et kaitsepolitsei oma väärad väited tema kohta ümber lükkaks, et Äripäev saaks need seejärel avaldada.

Nääs ütles täna BNSile, et pole veel kaitsepolitseis Savisaare kõvakettal järel käinud, kuid teeb seda ilmselt selle nädala jooksul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles