Põlenud hotelli omanik tulistab korraga neljast kahurist (11)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu jaanuari lõpus tules hävinud hotelli Bernhard omanik Madis Mutso oma majutusasutuse varemetes.
Tänavu jaanuari lõpus tules hävinud hotelli Bernhard omanik Madis Mutso oma majutusasutuse varemetes. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Jaanuaris maha põlenud Otepää spaahotelli Bernhard omanik Madis Mutso teab nüüd, mis juhtub, kui ettevõtjat tabab õnnetus: päästjate töö oli puudulik, tulekahju tekkepõhjus jäi avastamata ning tagatipuks hakkasid kindlustusfirma ja pank tema firmale mulda peale kühveldama.

Kogu see lugu koosnebki neljast blokist: 1. Kas hotell süttis ise või see süüdati? 2. Kas päästeamet sai kustutustöödega hakkama? 3. Mis põhjusel loobus kindlustusselts Seesam hüvitise maksmisest? 4. Miks ei Danske Bank ei tulnud hätta sattunud ettevõtjale vastu, vaid loovutas selle asemel laenulepingu tagaselja sellele samale Seesamile.

Mutso väitel ei ole ajakirjanikule loo ära rääkimise põhjus pelk oma õiguse tagaajamine. «Mind kui kodanikku ja ettevõtjat paneb nördima see õigusruum, kus riigiametid ja eraettevõtted nahaalselt käituvad, siis kui inimene või ettevõte satub hätta,» ütleb ta. «Sõnum peaks olema see, et kuulge, midagi on mäda!»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles