Helisalvesti viitab tulekahjule EgyptAiri lennukis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EgyptAiri lennuk
EgyptAiri lennuk Foto: SCANPIX

Mais Vahemerre kukkunud lennufirma EgyptAir reisilennuki musta kasti helisalvestistel on märke sellest, et lennukis süttis tulekahju, teatasid uurimisele lähedalseisvad allikad.

Helisalvestis viitab sellele, et põlengut üritati kustutada. Allikate sõnul ei ole allakukkumise põhjus siiski selge ja salvestise uurimine jätkub, kirjutas teiste seas ajaleht Guardian.

Kokpiti helisalvestised sisaldavad muu hulgas kokpitis räägitud juttu ja lennukisüsteemide häiresignaale. Näiteks ka salvestisele jäänud mootorihääled võivad aidata õnnetuse uurijail selgitada, mis lennukis juhtus.

Teise, lennuandmeid sisaldava musta kasti analüüsi põhjal oli lennukis olnud suitsu ja lennuki suitsuandurid olid lennu ajal aktiveerunud. Uurimise käigus on ka lennuki keredetailidelt leitud jälgi tahmast ja kõrgest temperatuurist tingitud kahjustustest.

Pariisist Kairosse teel olnud Airbus 320 kadus radariekraanidelt 19. mail Kreeta saare ja Egiptuse põhjaranniku vahel. Lennukis oli 66 inimest.

Piloodid hädakutsungit ei saatnud ning ükski äärmusrühmitus ei ole lennuki allakukkumise eest vastutust võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles