Gigantide duell meenutab ilusat ja valusat ajalugu

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrick Battiston viiakse pärast kokkupõrget Harald Schumacheriga väljakult kanderaamiga minema.
Patrick Battiston viiakse pärast kokkupõrget Harald Schumacheriga väljakult kanderaamiga minema. Foto: SCANPIX

Euroopa suurte jalgpalliriikide omavahelised vastasseisud finaalturniiridel võimaldavad alati ajalukku vaadata. Tänane Prantsusmaa ja Saksamaa poolfinaal EMil viib paljude jalgpallisõprade mõtted 1982. aastasse, kui peeti läbi aegade üks räägitum jalgpallimäng.

1982. aastal Hispaanias toimunud MMi finaalturniiril kohtusid Lääne-Saksamaa ja Prantsusmaa samuti poolfinaalis. Toonases mängus löödi kuus väravat, neist neli lisaajal, ja esimest korda MMide ajaloos läks võitja selgitamiseks vaja penaltiseeriat. Paljudel on aga kõige eredamalt meeles kohtumise teisel poolajal juhtunu, kui sakslaste puurilukk Harald Schumacher sõitis karistusalas karmilt sisse prantslasele Patrick Battistonile.

50. minutil väljakule vahetatud ja seal vaid kümme minutit viibida saanud Battiston kaotas kokkupõrke tagajärjel kaks hammast, murdis kolm roiet ja vigastas selgroogu.

Olukorras ilmselgelt süüdi olnud Schumacher pääses karistuseta ning prantslaste kasuks ei määratud ka penaltit. Battiston viidi väljakult ära aga kanderaamil, teda saatis koondise suurim staar Michel Platini, kes oli avapoolajal realiseerinud penalti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles