Kirjakandjad vahetavad õige pea jalgratta ATV vastu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Juba lähikuudel vahetab 30 Omniva kirjakandjat oma jalgratta uue ATV vastu, mototehnikaga tegeleva ettevõtte juhi arvates jäävad need aga postiveoks liiga nõrgaks.

Kui praegu on postiljoni peamiseks töövahendiks liikumisel jalgratas, siis lähitulevikus lisandub suurema liikumiskiiruse tagamiseks võimalike valikute hulka ATV, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Omniva ärioperatsiooni valdkonna juhi Martin Lutsu sõnul muudab ATV postiljoni töö mugavamaks ja efektiivsemaks. Lutsu sõnul tuli idee ühelt Otepää kirjakandjalt, kes ostiski endale tööl kasutamiseks ATV ning kiitis selle heaks.

Väikelinnades ja alevikes sõitma hakkavad ATV-d varustatakse kastidega. Nii saab nendega kanda kolm korda rohkem posti kui jalgrattal.

Osaühingu Motohoov juhataja Peeter Pihelgas arvab aga, et soovitav postikogus on viiekümnekuubikulise mootorimahuga ATV jaoks liialt koormav, mis võib tekitada probleeme masina vedrustusele, jõuülekandele ja mägistes piirkondades liikumisele.

Loe lähemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles