Kohus keelas esialgu Paljassaare tee lemmikloomade varjupaigas koerte hoidmise (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto uuest loomade varjupaigast Paljassaare teel.
Aerofoto uuest loomade varjupaigast Paljassaare teel. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Tallinna Keskkonnamet teatas, et Tallinnas kadunud lemmiklooma leidmiseks tuleb alates 1. juulist pöörduda aadressil Paljassaare tee 85, teatas Seltsing Paljassaare Kaitseks, et halduskohus keelas uues varjupaigas esialgse õiguskaitse korras koerte hoidmise.

Tallinna Halduskohus otsustas osaliselt rahuldada kohalike elanike esialgse õiguskaitse taotluse, millega peatus Tallinna Linnavalitsuse väljastatud 30. juuni 2016 ehitusloa nr 1612271/07385 kehtivus ajutiselt ja osas, mis näeb ette Paljassaare tee 85 kinnistule lemmikloomade varjupaiga ehitamise koerte majutamiseks, teatas seltsing Postimehele.

«Kohus otsustas keelata Paljassaare tee 85 loomade varjupaigas koerte majutamise ajutiselt, so kuni Tallinna linn on teinud kindlaks koerte majutamisega kaasnevate negatiivsete mõjude puudumise seotult võimaliku müraprobleemiga ning probleemi kinnitumisel võtab tarvitusele asjakohased abinõud,» seisab kohtu määruses.

17. juunil 2016 saatsid kohalikud elanikud ja seltsingu Paljassaare Kaitseks liikmed Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuule seoses lemmikloomade varjupaiga ehitamisega avaliku kirja, milles toodi eelkõige esile müraprobleem.

«Meie kirja mõte on öelda Teile ja avalikkusele, et Tallinna kodutute koerte varjupaiga uus asukoht aadressil Paljassaare tee 85 on selleks täiesti sobimatu ning protsess, kuidas seda on rajatud, ei vasta heale tavale – ei arvestata kohalike elanikega, kogukonnaga laiemalt ega inimestega, kes randa jalutades või sinna rattaga sõites peavad läbima haukumise müra kadalipu,» seisis Arvo Sarapuule saadetud kirjas, millele tänaseks vastust ei ole.

«Meie jaoks on kõige suurem probleem müra – kõrvulukustav alaline haukumine, mille reaalset valjust oleme tänase varjupaiga värava taga käinud testimas. See on muljetavaldavalt häiriv,» kirjutasid Seltsingu Paljassaare Kaitseks liikmed.

Elanikud nõuavad varjupaiga mujale kolimist, kuna rannarajoonis on see « häiriv elanikele ja rannakülastajatele-turistidele ning ei arvesta keskkonnaga.»

Uut hoiupaika vajas linn seetõttu, et praegune hoiupaik asub Viljandi maanteel rendiruumides. Need on küll spetsiaalselt hoiupaiga jaoks ehitatud, kuid linn ei saavutanud nende omandamiseks praeguse omanikuga kokkulepet.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles