Vanapaar kiidab ja tänab: abivalmis noortel on süda õige koha peal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakatel Enno ja Elve Hussaril on seljataga pikk elu ning aastad on oma jälje jätnud. Kõigist töödest jaks enam üle ei käi ja abikäed on igati  teretulnud.
Eakatel Enno ja Elve Hussaril on seljataga pikk elu ning aastad on oma jälje jätnud. Kõigist töödest jaks enam üle ei käi ja abikäed on igati teretulnud. Foto: Kasper Mäe

Ühe tegusa tööpäeva jooksul said pestud armsa vanapaari maja kõik aknad, niidetud muru ning trimmerdatud õunapuude alused. Usinatelt noortelt said abi Viru-Nigula vallas Ojakülas elavad Elve ja Enno Hussar.

Töökad noored rassisid tublisti terve päeva. “Enam ise nii hästi ei jaksa niita, kõik takjad ja pebred jäävad sisse, noored jaksavad paremini ... Lapsed tegid hulga head tööd ära,” oli peremees rõõmus.

Enno Hussar rääkis, kuidas ta leidis kuulutuse, kus oli kirjas, et noortekogu käib vanuritel abis. Ta helistas ja oli isegi mõnevõrra üllatunud, et nii kärmesti noortelt jaatava vastuse sai.

“Läksin neile bussipeatusesse vastu, saabusid kaks tütarlast ja üks noormees, ise olid alles koolilapsed ja sõitsid teisest maakonna otsast Tapalt siia meid aitama,” rääkis mees.

Üheskoos kaasaga leiti, et tegusatele abivalmis noortele polnud maatöö võõras, ning oli tore näha, kuidas kellelegi lihtsalt meeldib teisi aidata.

“Niivõrd hea on see tunne, et ei oska seletada. Lapsed tulevad lihtsalt niisama appi, mitte midagi vastu tahtmata, ” rõõmustas perenaine Elve.

“Olen peaaegu 30 aastat haige olnud, mul on reumatoidartriit. Mind on lõigatud ja pusitud mu kallal nii palju. Oleme mitu aastat otsinud abilisi, keegi ei tule. Kõigil on oma töö ja tegemine ..., ” selgitas vanahärra veidi nukralt.

Enno Hussari sõnul on abistamisega lood nii, nagu nad ikka kipuvad olema: oma lapsed on ilmas laiali, lastelastelgi juba lapsed, ja abi tuleb tihtipeale küsida vallast.

“Sealt jälle öeldakse kohe, et teil on ju lapsed ... Muidugi, lapsed ka aitavad, kui meie juures käivad, aga kui iga päev mingit abi tarvis, mis siis saab,” rehmas mees mõtlikult käega.

Ühtehoidev vanapaar on siiralt rõõmus, et just sellised sõbralikud noored neile appi sattusid, ega ole kiitusega kitsid.

Mitu korda meenutavad nad tänutundega, kuidas noored ka õunte valmides paarile appi tulla lubasid ning kinnitasid, et abistamine tükki küljest ei võta.

“See on nii hea, et paremat asja ei olegi maa peal – kui keegi sind ausast heameelest aitab. Rõõm on sellest, kui inimestel on süda õige koha peal!” tundis perenaine aina heameelt.

Lääne-Virumaa noortekogul on sel suvel käsil projekt “Koos saame hakkama”, mille käigus vabatahtlikud noored vanainimesi kodu- ja aiatöödes abistavad.

Projektijuht Eleriin Miilmani sõnul alustati planeerimisega juba eelmisel aastal, ent tõelise hoo sai projekt sisse tänavu. Miilmani sõnul on esialgu tegemist suvise projektiga, ent ta lubas, et hätta ei jäeta kedagi, kes ka hiljem koolinoorte abi vajada võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles