Kuidas aru saada, et töötaja plaanib ettevõttest lahkuda?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkumisavaldus
Lahkumisavaldus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Mitme personalitööd puudutava bestselleri autor Lynn Taylor selgitas Business Insiderile, millised märgid viitavad sellele, et töötaja plaanib ettevõttest lahkuda.

Tema riietumisstiil on muutunud

Kui töötaja on järsku hakanud väga ametlikult ja viisakalt riietuma, võib see olla märgiks selle kohta, et ta käib lõunapausi ajal või pärast tööaja lõppu teistes ettevõtetes või organisatsioonides tööintervjuudel. Kui riietumisstiil on muutunud lohakamaks, näitab see aga motivatsiooni puudumist.

Ta võtab üha rohkem aega vabaks

Kui töötaja on üha tihedamini haiguslehel, kuigi märke tõsisemast haigusest napib või ta on hakanud võtma suvaliselt üksikuid puhkepäevi välja, võib see olla üheks märgiks sellest, et ta otsib uut töökohta.

Ta ei näita enam töö vastu huvi üles

Kui töötaja ei käi enam välja uusi ideid ning hoidub diskussioonidest, võib see viidata motivatsioonipuudusele, mis tuleneb teadmisest, et ta ei tööta varsti enam sellel ametipostil.

Ta jäi ilma väljateenitud ametikõrgendusest või palgalisast

Kui töötaja on palgatõusu või järgmisele karjääriredeli astmele tõusmise oma tööga välja teeninud, kuid seda ignoreeritakse, tekitab see frustratsiooni ning paneb otsima tööandjat, kes oskab tema panust vääriliselt hinnata.

Ta on kaotanud oma huumorimeele

Kui varem lõbususe poolest tuntud töötaja ei kipu enam nalja viskama, võib see viidata sellele, et töötaja plaanib lahkuda ning tema mõtted on juba uues töökohas.

Talle on pikemate plaanide arutamine ebamugav

Töötajale, kes teab, et on lähiajal ettevõttest lahkumas, on kõik vestlused suurematest eesmärkidest ja pikematest perspektiividest ebamugavad. Tihtipeale võib ta hoiduda mingite konkreetsete tulevikku puudutavate lubaduste andmisest.

Ta ei soovi tekkinud probleeme arutada

Kui töötaja on juba ühe jalaga uksest väljas, ei ole tal erilist huvi seljataha jäävaid probleeme arutada, kuna ta on oma mõtetes juba edasi liikunud.

Ta on muutnud oma töögraafikut

Kui töötaja on hakanud palju varem või hiljem kontorisse tulema või palunud lühikeseks ajaks tööajamuudatusi, võib see viidata sellele, et ta on hakanud käima teistes ettevõtetes või organisatsioonides tööintervjuudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles