Tuline poolfinaal: Prantsusmaa seljatas valitsevad maailmameistrid! (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EMi teises poolfinaalis mängisid täna kaks Euroopa suurriiki ehk Saksamaa ja Prantsusmaa, kellevahelisest lahingust väljusid võitjana prantslased tänu 2:0 võidule.

Kui esimest poolaega domineerisid pigem sakslased, siis avapoolaja lõpus mängis Bastian Schweinsteiger oma kastis käega, mistõttu teenis Prantsusmaa penalti. 11-meetri karistuslööki asus lööma senise finaalturniiri resultatiivseim mängija Antoine Griezmann, kes realiseeris oma võimaluse kindlalt. Teisel poolajal lisas Griezmann veel ühe tabamuse ning nii mängibki Prantsusmaa pühapäevases finaalis Portugali vastu.

ENNE MÄNGU:

Mõlema koondise teekond poolfinaali on olnud küllaltki erinev. Kui Prantsusmaa alistas 1/16-finaalis 2:1 Iirimaa ning veerandfinaalis 5:2 Islandi, siis Saksamaal võitis play-off-mängudes esmalt 3:0 Slovakkia ning seejärel penaltiseerias Itaalia.

Kuigi mõlemad meeskonnad on teenitult nii kaugele jõudnud, varjutab prantslaste näilist võimsust küsimus, kas veerandfinaalmäng Islandi vastu näitas prantslaste tugevust või Islandi väsimust? «Hirmu meil küll nende ees ei ole. Prantsusmaal on head mängijad, kuid kui aus olla, siis Island ei tundunud kaitses kuigi hea olevat,» rääkis mängueelsel pressikonverentsil sakslaste ründestaar Thomas Müller.

Samas on tänase duelli eel murepilved rohkem Saksamaa kohal, kuna traumade tõttu ei saa koondist aidata sel turniiril häid esitusi näidanud ründaja Mario Gomez ja poolkaitsja Sami Khedira. Küsimusi tekitab ka kaitsja Benedikt Höwedesei ja poolkaitsja Bastian Schweinsteigeri tervislik seisund. Seni turniiril mitmele põhimehele puhkust anda saanud Prantsusmaal on kõik ässad aga rivis ning taas on koondist aitamas eelmisest matšist kollaste kaartide tõttu eemale jäänud keskkaitsja Adil Rami.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles