MKM teeb valitsusele ettepaneku langetada suurtarbijaile elektrihinda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusminister Liisa Oviir
Ettevõtlusminister Liisa Oviir Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) teeb lähiajal valitsusele ettepaneku langetada suurtarbijatele elektrihinda, varem on elektriaktsiisi lae kehtestamist soovinud muuhulgas Eesti üks suuremaid elektritarbijaid Estonian Cell, vahendab BNS.

«Oleme hakanud Eestis oluliselt rohkem tähelepanu pöörama paberitööstuse sektorile, kuna meil on soodsad võimalused paberi- ja tselluloositööstuse arenguks ja piisavad materiaalsed ressursid, eelkõige puit,» ütles MKM-i majandusarengu asekantsler Viljar Lubi BNS-ile, lisades, et seetõttu on ettevõtlusminister Liisa Oviir tegemas valitsusele ettepanekut langetada elektri hinda suurtarbijatele, sealhulgas paberi- ja tselluloositööstusele.

Lubi rääkis, et Eesti puidutööstus on tööstusharu, millel on väga palju potentsiaali maailmaturul läbilöömiseks ning mille areng looks Eestis palju kõrgepalgalisi ja suurema lisandväärtusega töökohti. Lubi sõnul on muuhulgas kõrge potentsiaaliga Aasia turg ning Eesti ambitsioon on olla Ida ja Lääne turgude vahendaja.

Aprillis toimunud visiidil Jaapanisse arutas ettevõtlusminister Liisa Oviir sealse paberitööstuse liiduga koostööküsimusi, ka juunikuisel visiidil Hiina arutati koostööd ja sõlmiti esimene koostöölepe Eesti ja Hiina puiduettevõtjate vahel, tulevikus on oodata ka edasisi arenguid, lisas ta.

Haavapuitmassitootja ning Eesti suuremaid elektritarbijaid Estonian Cell tegi mullu oktoobris MKM-ile pöördumise, milles soovis, et riik kehtestaks energiaintensiivsetele ettevõtetele taastuvenergia tasude ülempiiri ja elektriaktsiisi maksulae.

«Eesti energiaintensiivsete ettevõtjate energiakulude kasv ohustab juba praegu tõsiselt nende ettevõtjate konkurentsivõimet ja tegevuse jätkusuutlikkust. Kas või mõne niisuguse ettevõtja tegevuse lõpetamisel võivad olla olulised tagajärjed riigi või vastava piirkonna majandusele,» kirjutas AS-i Estonian Cell juhatuse liige Siiri Lahe toona ettevõtlusministrile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles