Video: vaata, kuidas määrdunud valged tennised säravpuhtaks saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valged tennised.
Valged tennised. Foto: Kodu.postimees.ee

Valged tennised on tänavusel suvehooajal väga moes, aga paraku teevad räpased tänavad oma töö. Kuidas jalavarjud taas säravvalgeks saada?

Youtube'i nipivideos pakutakse järgmist lahendust: tarvis läheb söögisoodat, vesinikperoksiidi (varasemalt oli tuntud ka kui vesinikülihapend, müüakse kodukeemia poodides ja portaalides  valgendajana), vett, väikest kaussi segamiseks ja vana hambaharja.

Toimi järgmiselt:

Harja tenniseid korralikult, et suurem mustus maha tuleks. Sega kausikeses kokku supilusikatäis söögisoodat, pool supilusikatäit vett ja pool supilusikatäit vesinikperoksiidi, kuni saad pastalaadse massi.

Eemalda tennistelt paelad. Hõõru pasta vana hambaharja kasutades ettevaatlikult tennise pealispinna sisse. Kata kogu jalanõu pealispind ka teise kihiga, juskui kandes peale värvi. Kasta pastamassi sisse ka jalanõu paelad.

Kui jalanõud on ainega korralikult kaetud, aseta need kolmeks-neljaks tunniks ereda päikesevalguse kätte kuivama, kuni mass on täielikult kuivanud ja hakkab pragunema. Klopi tenniseid üksteise vastu, nii peaks enamik kuivanud ainest maha tulema. Kui mõned jäägid on siiski veel tennise pealispinnal, eemalda need ettevaatlikult harjates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles