Papa Jannsen ja plikaeas Koidula valatakse Tartus pronksi (3)

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideekonkursi võidutöö «Tärkamine» kujutab endast haljasala, kus valgustatud puu all pargipingil istub Johann Voldemar Jannsen ning temast mõni meeter paremal (peenarde vahel) mängib tema väike tütar Lydia Koidula.
Ideekonkursi võidutöö «Tärkamine» kujutab endast haljasala, kus valgustatud puu all pargipingil istub Johann Voldemar Jannsen ning temast mõni meeter paremal (peenarde vahel) mängib tema väike tütar Lydia Koidula. Foto: OÜ tajuruum

Tartu linnavalitsuses kuulutati kolmapäeval välja Jannseni ja Koidula ideevõistluse viis parimat tööd ja nende autorid. Võidutöö «Tärkamine» loometiimi kuuluvad skulptorid Mare Mikoff ja Bruno Kadak, arhitekt Tõnu Laanemäe ning maastikuarhitektid Edgar Kaare, Terje Ong ja Kerli Irbo.

Selle meeskonna ülesanne on nüüd idee ka reaalsuseks vormida, sest töö peab Kaarsilla lähistele Ülejõe parki valmima 2018. aasta juulis.

Võidutöö erines konkurentide töödest suurel määral. Esiteks ei asetse kahe ajalootegelase kujud traditsiooniliselt postamendil. Jannseni ja Koidula skulptuurid on paigutatud parki nii, nagu oleks tegemist tavaliste pargikülastajatega. Võidutöö märkimisväärne eripära on ka asjaolu, et esimest korda kujutatakse Koidulat väikese tüdrukuna, kes mängib omaette mõni meeter eemal pingil istuvast isast ehk papa Jannsenist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles