Tallinna börsi parimate investorsuhetega firma on Tallinna Vesi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Alber.
Andrus Alber. Foto: Tallinna börs.

NASDAQ OMX Balti börsid kuulutasid eile õhtul Tallinnas, Riias ja Vilniuses toimunud tseremoonial välja konkursi Baltic Market Awards 2010 võitjad, tunnustades parimaid investorsuhete praktikaid Balti väärtpaberiturgudel.


Tallinna börsi juhatuse esimees Andrus Alber kirjutab börsi blogis, et parimate investorsuhetega ettevõtteks nii Leedus kui kogu Baltikumis tuli mitmendat aastat järjest telekomifirma TEO LT.

See ettevõte on ühtlaselt tugev kõigis kategooriates ning aastaaruande kategoorias sai ta ainsana maksimumpunktid. Alber meenutame, et ka Eesti Telekom võitis börsil olles mitmel aastal parima auhinna Tallinnas.

Läti parimaks tunnistati seekord farmaatsiafirma Grindeks, kellele napilt järgnes mitme varasema aasta võitja SAF Tehnika.

Viimane oli aga taaskord parim Balti turgude väike- ja keskmise suurusega ettevõtete kategoorias. Grindeks omakorda sai lisaks ka Baltikumi parimate online investorsuhetega ettevõtte auhinna.

«On rõõmustav, et selle kategooria Top 4 hulgas oli tervelt 2 Eesti firmat - Tallinna Vesi ja Harju Elekter,» märgib Alber.

Tallinna parimate investorsuhetega ettevõtteks oli teist aastat järjest Tallinna Vesi.

«Loodan, et viimasel poolaastal nende ümber tugevnenud poliitilised tõmbetuuled ning riiklike institutsioonide tegevus ei sunni neid info avaldamisel liikuma väiksema avatuse suunas,» nendib börsijuht.

Tema sõnul väärib eraldi esile tõstmist Harju Elekter, kes edenes oluliselt päris mitmes kategoorias ning osades kategooriates oli ka üle-Baltiliselt esikümnes.

Üldse oli Tallinnas tulemuste parandajaid sama palju kui tagasiminekuga ettevõtteid, kuid sarnaselt terve Baltikumi tulemusele oli meilgi koondtõus suurem kui languste kogusumma.

Sel korral ei tulnud ühtegi Baltiülest auhinda Tallinnasse.

«Sellest ei saa teha dramaatilisi järeldusi, sest üldiselt on Eesti ettevõtted tublid ning investorsuhete keskmine tase on kolmest Balti riigist Eestis kõige kõrgem.

Kõigis hinnatavates kategooriates olid Tallinna börsi ettevõtete keskmised kogu Baltikumi keskmisest kõrgemad ja seda juba neljandat aastat järjest. Lisaks väärib mainimist, et üle poole Eesti börsifirmadest on Baltikumi Top 20 hulgas,» kirjutab Alber.

Üks põhjuseid, miks Eesti ettevõtted Baltiüleselt päris tipus pole võib peituda analüütikute hinnangutes. Nimelt Balti börsianalüütikute poolt antud punktide järjestuses leiame parima Tallinna börsi ettevõtte alles kuuendalt kohalt ning Balti TOP kümnes on meie firmasid vaid 2.

«Küllap tasub meie börsifirmadel analüütikutega sagedamini suhelda,» leiab Alber.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles