Galerii: Põrgupõhja retkel õpitakse ellujäämiskunsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile startis sõjalis-sportlikule võistlusele Põrgupõhja kakskümmend võistkonda. 

Võistlusel osalevad peamiselt Kaitseliidu ja kaitseväe võistkonnad, kohal on väliskülalised Rootsist ning rajale läks ka kaks naiste võistkonda Naiskodukaitse Rapla ringkonnast.

«Põrgupõhja retk erineb teistest samasugustest võistlustest selle poolest, et seal ei kanta kaasas relvi. Seega saavad osaleda kõik soovijad, ka need, kel pole mingisugust militaarset ettevalmistust,» ütles võistluse peakorraldaja Martin Andreller.

Kolmepäevase jõukatsumise pikkus on linnulennult 75 kilomeetrit, kuid tõenäoliselt osutub läbitud distants paljudel pikemaks, sest rajal tegutseb ka vastutegevus. Peamised ülesanded kontrollpunktides on seotud ellujäämistarkustega, kuid on ka üllatusi ajaloo valdkonnast. Võistlejatel tuleb läbida trassil takistusrada ning lahendada täpsust ja teravat silma nõudvaid ülesandeid.

«Võistluse eesmärk on alati olnud äratada huvi matkatarkuste ja ellujäämisoskuste vastu ning jäädvustada meie vabadusvõitluse ajalugu,» rääkis Andreller.

Põrgupõhja retk on oma nime saanud metsavendade vastupanuorganisatsiooni Relvastatud Võitluse Liidu Vigala vallas asunud staabipunkri järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles