Lugeja küsib: miks on sama tanklaketi kütus Lätis kallim? (2)

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tanklakett.
Neste tanklakett. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

«Tulin eile autoga Austriast, jätsin Leedus tankimata (0.998), tankisin Lätis pilgeni täis (1.002) ja avastasin Eestis, et oleks pidanud Eestisse välja sõitma (1.001). Koos Eestis kehtiva soodukaga oleks saanud Neste tanklas veel kaks senti alla. Miks on sama tanklaketi kütus Eestis odavam?» soovib lugeja teada.

Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste.

Kütuste jaemüük Eestis on väga konkurentsitihe valdkond ja see mõjutab oluliselt ka meie hinnakujundust. Teatud piirkondade tanklates oleme hinnasurve tõttu viinud kütuste hinnad madalaimale võimalikule tasemele.

Lätis seevastu ei ole aga hinnasurve täna niivõrd suur ja kui kõrvutame piirialade tanklate Eesti madalaima hinna ning Läti normaalhinna, siis näemegi väga väikest vahet. Tegemist on siiski erinevusega ainult teatud piirkonnas ning see ei iseloomusta Eesti ja Läti hindade erinevust tervikuna. Näiteks käesoleva aasta juunis oli keskmiselt diislikütuse hind Eestis võrreldes Lätiga kallim 8 senti liitri kohta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles