Tehnikakõrgkooli laekus üle 2000 avalduse

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikakõrgkool.
Tallinna Tehnikakõrgkool. Foto: Egert Kamenik

Tallinna Tehnikakõrgkooli laekus vastuvõtuperioodil üle 2000 avalduse. Kõige suurem konkurss oli esmakordselt avatava tootmise ja tootmiskorralduse õppekavale.

Tootmis ja tootmiskorralduse õppekavale laekus 168 avaldus ning konkurss ühele kohale on 6,72. Järgnevalt olid tavapäraselt populaarsed erialad transpordi ja logistika, kuhu laekus 201 ning hoonete ehitus, kuhu laekus 182 avaldust

Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtuspetsialisti Tiiu Rivise sõnul on esmapilgul suured konkursid just kaugõppe kutsekonkurssidele. „Konkursside üldarv on võrreldes eelmiste aastatega jäänud praktiliselt samaks, kuid sisseastujate tase on tõusnud," ütles Rivis. Põhjusena toob ta välja selle, et tänavu tõsteti sisseastumislävendit.

Rivis märkis, et noortel on üldiselt aga valikuid rohkem - enam ei konkureeri vaid Eesti kõrgkoolid üksteisega, vaid kõik Euroopa kõrgkoolid on omavahel märkimisväärses konkurentsis.

Sisseastumistulemused selguvad 18.juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles