Kaupo Meiel: Pärnu – Kuldse Trio sünnilinn

Kaupo Meiel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Kui Pärnu Endla teater otsustas tuua lavastaja ja dramaturgi Ivar Põllu juhtimisel suvelavastusena välja Kuldse Trio loo, tundus see väga loogiline mõte, millele võinuks õigupoolest juba ammu tulla, kuid parem hilja kui mitte kunagi.

Muusikalise näitemängu turunduse juurde kuulus loomulikult lugematu hulk intervjuusid peamiste asjaosaliste, Mihkel Smeljanski ja Jüri Vlassoviga, sest seda, mida meenutada, on neil ju palju.

Kõik – lavastus niikuinii – viitab otseselt sellele, et samal ajal kui Pärnule nii-öelda märki või tunnuslauset otsitakse, on see meil kogu aeg olemas olnud: Kuldne Trio on midagi, mis üle Eesti kõigil Pärnuga seostub. Trio on alati olnud rõõmus, positiivne, nad ei ole kunagi hakanud vastikult vinguma ja olnud Eesti vastus Allan Shermanile, “Weird Al” Yankovicile ja miks mitte lausa Vladimir Võssotskile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles