Amsterdami EM: kodupubliku lemmik diskvalifitseeriti pärast 200 m jooksu võitmist (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Churandy Martina.
Churandy Martina. Foto: Koen van Weel/AFP

Amsterdamis peetaval kergejõustiku EMil pidi kodupublik üle elama korraliku pettumuse, kui 200 meetri jooksu võitnud Churandy Martina diskvalifitseeriti.

Kohtunikud märkasid, et Curacao saarelt pärit Martina astus rajal koguni kolmel korral sisemisele joonele ja seega ei jäänud midagi muud üle kui Martina diskvalifitseerida.

Aja 20,37 jooksnud Martina asemel läks kuld hispaanlasele Bruno Hortelanole (20,45), hõbedale tõusis Türgi esindaja Ramil Gulijev (20,51) ja pronksile britt Danny Talbot (20,56).

Martina ei jää EMilt siiski tühjadega kätega, sest ta võitis 100 meetri jooksu ajaga 10,07. Lisaks rõõmustas hollandlasi ka Dafne Schippers, kes oli naiste 100 meetri jooksus konkurentidest mäekõrguselt üle: Schippers jooksis välja aja 10,90. Teiseks tuli bulgaarlanna Ivet Lalova-Collio (11,20) ja kolmandaks Šveitsi esindaja Mujinga Kambundji (11,25).

Vaata, kuidas reageeris kullale tõusnud hispaanlane ootamatule uudisele:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles