Vaatluskeskus: Aleppos sai mässuliste suurtükitules surma 25 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo linnas sai mässuliste suurtükitules surma 25 ja haavata 120 inimest.
Aleppo linnas sai mässuliste suurtükitules surma 25 ja haavata 120 inimest. Foto: SCANPIX

Süüria põhjaosas Aleppo linnas sai reedel mässuliste suurtükitules surma 25 tsiviilisikut, nende seas neli last, ja veel 120 inimest sai haavata, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Keskööl vastu laupäeva lõpeb Süüria valitsusvägede väljakuulutatud 72-tunnine relvarahu.

Sõjategevus on kolmapäeval väljakuulutatud relvarahust hoolimata jätkunud, eriti Aleppos.

Valitsusvägede ja mässuliste vahel alates 2012. aastast jagatud Aleppos on relvarahu ajal kaotusi kandnud mõlemad pooled.

Ametlik uudisteagentuur SANA teatas 20 inimese hukkumisest ja 140 haavatasaamisest reedel suurtükitules valitsuse kontrolli all olevale Aleppo lääneosale ja süüdistas mässulisi relvarahurikkumises.

AFP korrespondent Aleppo mässuliste käes olevas idaosas ütles, et reedel tabasid opositsiooni linnajagusid ka valitsusvägede õhu- ja raketirünnakud.

Reedel sai neis linnajagudes režiimi õhurünnakutes surma neli tsiviilisikut, teatas vaatluskeskus.

Kaugemal põhjas jätkasid valitsusväed pealetungi mässuliste ainsa Alepponi viiva varustustee äralõikamiseks. «Mässuliste suurtükituli on vastus režiimivägede edasiliikumisele Castello maantee suunas,» ütles vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

Valitsusväed jõudsid neljapäeval varustusteest tulekaugusele. Castello maantee kulgeb mööda Aleppo ida- ja põhjapoolseid servi ja liigub seejärel linnast põhjas asuvatele aladele, mis on samuti mässuliste kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles