Tehnikaülikooli lõpetas tänavu läbi aegade suurim arv välistudengeid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välistudengid.
Välistudengid. Foto: Liis Treiman

Sel õppeaastal lõpetas Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) läbi aegade suurim hulk välistudengeid: 281 üliõpilast 45st riigist. 

2014. aastal oli välistudengitest lõpetajaid 83.

Traditsiooniliselt on palju lõpetajaid Soomest ja Türgist, aga ka Gruusiast, Nigeeriast ja Ukrainast. Eksootilisematest riikidest said lõpudiplomi tänavu kätte Bangladeshi, Bhutani, Colombia, Palestiina ja Jaapani päritolu tudengid. Välistudengite hulgas on väga populaarsed tehnilised erialad. Erandiks on Soomest pärit üliõpilased, kes eelistavad tehnikaülikoolis õppida just sotsiaalteaduste, ärinduse ja õiguse valdkonnas.

Ameerika Ühendriikidest pärit magistriõppe cum laude lõpetanud Crystal LaGrone kinnitab: «Kogu õpingute aja tundsin, et õpin just õiges ülikoolis. Õppisin palju uut, uusi oskusi, mis loodetavasti aitavad mul kodus, USAs muutusi ellu viia. Eestis e-riigi tehnoloogiate ja teenuste erialal õppimine ei õpeta vaid teoorias seda, kuidas e-teenuseid disainida, vaid võimaldab ka elada e-ühiskonnas.»

Kokku lõpetas sel õppeaastal TTÜ 2311 tudengit, mis on kõigi aegade suurim lõpetajate arv. Magistriõppe lõpetas tänavu 1015 tudengit, bakalaureusediplomi said 988 ja rakenduskõrghariduse diplomi 248 lõpetajat. Doktorikraadiga lõpetas 60 teadlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles