Suurepärase suvepeo 8 lihtsat nippi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära unusta suvist peolauda lilledega kaunistada.
Ära unusta suvist peolauda lilledega kaunistada. Foto: Signe Jahnson

Plaanid õues suvepidu ja tahad, et kõik õnnestuks? Anname selleks mõned ekstra lihtsad nipid!

1. Kõik olgu lihtne

Ei mingeid ülemäära aega- ja vaevanõudvaid toitusid ega kaunistusi! Parimad asjad on lihtsad. Nagu ütles üks tippkokk - parim suvetoit on värske keedukartul tilliga, ja sinna juurde pannil praetud värske valge kala. Lõika sinna juurde veel mahlakat oma aias kasvatatud tomatit ja külalised rõõmustavad.

Sama käib ka lauakaunistuste kohta: kaunid nõud ja korralikud kahvlid-noad-lusikad, lihtne laudlina ja miks mitte lillemustriga salvrätid. Lilledel olgu oluline koht: mitte ainult aias, vaid ka lihtsate seadetena peolaual.

2. Mõnus istumine

Kui suvisel aiapeol tuleb kõõluda logiseva tabureti otsas, pole peost just palju rõõmu. Ka aiamööbel olgu korralik - võid kasutada ka vanu toole, ent vuntsi need kenasti üles. Istumise teevad mõnusamaks ka padjad, jahedam õhtu nõuab ka pleedi.

3. Miksi südamerahuga

Suvisel aiapeol võid kokku sättida eri ajastutest ja serviisidest pärit nõusid, kaunistada peokoha värvikirevalt.

4.  Peavari

Suvine aiapidu sõltub ilmataadi suvast - hea on, kui organiseerid mingi peavarju, olgu see siis varikatus või mõnus paviljon. Varju vajad peoks nii vihma korral kui ka ereda päikese eest peitumiseks.

5. Väiksemad lauakesed ja istumisnurgad

Suvisel aiapeol ei pea ilmtingimata olema pikk laud - võid söögid sättida rootsi lauale, ning igaüks saab sealt meelepärast võtta. Aeda võid siia-sinna aga sättida mõnusaid lauakesi-pingikesi-serveerimislaudu snäkkidega, et külalised saaks ringi käia ja end mõnusalt tunda.

6. Mõnus suvejook

Päris kindlasti ei pea see olema alkoholi sisaldav - väga mõnusat jahutust pakub ka külm kummelitee vähese mee ja lavendliga. Miks mitte kaaluda ka koduse limonaadi meisterdamist - retsepte leiab nii kokaraamatutest kui ka internetist. Kes aga alkohoolset märjukest pakkuda tahab, võib otsustada sangria või booli kasuks - näiteks sega kokku kerge mulliga roosat veini, soodavett, siirupit ja marjadega jääkuubikuid.

7. Korralik valgustus

Sumedat suveõhtut aitavad kaunistada küünlad, LEED valgustid ja erinevad lambikesed - citronella küünlad peaks ka ebameeldivad sääsed eemal hoidma. Hoolitse, et aiapidu oleks kohaselt valgustatud.

8. Elav tuli

Lõkkease või välikamin on suuremas aias peetava koosviibimise puhul kahtlemata üks äärmiselt tore asi - vaata, milliseid tuleasemeid pakuvad Eesti meistrimehed või meisterda see ise. Hoolitse ka selle eest, et lõkkease oleks turvaline ning seal veeres mõnus istuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles