Elektriautode ostutoetus andis Saksamaal uue BMW i3 müügile hoo sisse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i3
BMW i3 Foto: SCANPIX

Saksamaa valitsuse loodud uus elektriautode ostutoetusskeem suurendas hüppeliselt uue BMW i3 eelmüüginumbreid, kirjutab kohalik nädalalõpuleht Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Ajalehe tundmatuks jääda soovinud BMWs kõrgel positsioonil töötava allika sõnul kasvas uue BMW i3 eeltellimuste arv võrreldes kolm aastat tagasi esitletud esmaversiooniga mitmekordseks. Tarnima hakatakse 183 kilomeetrise sõiduulatusega autot käesoleva kuu keskpaigas.

BMW i3 2017. aasta mudel on varustatud 33 kWh akupakiga, eelkäija vastavaks näitajaks oli 22 kWh, millega sai läbida umbes 120 kilomeetrit. 100 miili (161km) peale tarbib 33 kWh akupakiga i3 keskmiselt 27 kWh energiat, mis teeb sellest autotootja sõnul oma klassi kõige säästlikuma sõiduki.

Uus BMW i3 peaks läbivuselt jääma seega samasse klassi Ford Focus Electricuga, mille uus, tänavu müüki jõudev versioon suudab ühe laadimisega läbida 100 miili (161km). Varsti aga jõuab müüki ka Chevrolet Bolt (Euroopas Opel e-Ampera), mille sõiduulatus on kaks korda suurem ning ka paari aasta pärast müügisalongidesse jõudvate Tesla Model 3 ja uue Nissan Leafi vastav näitaja ületab 200 miili (322 kilomeetri) piiri.

BMW loodab uuelt elektriautolt igaljuhul paremaid tulemusi kui selle eelkäijalt. Näiteks USAs müüdi eelmisel aastal vaid 11024 i3e, mis jäi alla nii Nissan Leafi, kui ka eelmise põlvkonna Chevy Volti müügitulemustele.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungi allika sõnul on praegu üle maailma ette tellitud 5000 uut BMW i3, neist 1000 Saksamaal, kus valitsus otsustas hiljuti pakkuda täiselektriliste autode ostjatele 4000 euro suurust ostutoetust ning pistikhübriididele 3000 euro suurust subsiidiumi. Sama allika andmetel on Saksamaal i3 vastu huvi tärganud just tänu riiklikele soodustustele.

BMW teatas juunis, et kavatseb tutvustada paari aasta pärast i3 sportlikumat versiooni ning tuua 2021. aastaks i3 ja i8 kõrvale uue elektrilise mudeli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles