Tiit Sokk: Kangurit on üliraske asendada, aga kõige rohkem on kahju Nurgerist

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallikoondise pressikonverents ja treening
Korvpallikoondise pressikonverents ja treening Foto: Liis Treimann

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tunnistas, et sel suvel koondisest eemale jäävat kaptenit Kristjan Kangurit on üliraske asendada, aga tema hinnangul võib suvele ikkagi positiivse pilguga ette vaadata. Tõsi, olukord on keeruline, sest lisaks Kangurile jätavad tervisehädad eemale ka Janar Taltsi, Joosep Toome, Tanel Soku ja Gert Dorbeki, Rauno Nurger pidi jääma USA-s Wichita State'i ülikooli juurde.

«Kanguri roll platsil ja väljaspool seda oli väga suur ja teda on kindlasti väga raske asendada. Kogemused ei tule ühe päevaga. Aga keegi peab ju selle koha võtma. Ilma Kanguri ja teiste pikkadeta on raske, aga midagi teha ei ole,» ütles Sokk.

Kangur ja Talts on aastaid olnud Eesti koondise tugitalad ja eriti palju andsid nad juurde kaitsemängule. «Kaitsepool on võtmekoht. Rünnakul jäävad enamus asju samaks, sest Kangur, Talts ja Toome istusid kõik tihti varvas joone taga ning meil polegi sellist tüüpilist korvialust mängijat ammu olnud. Nagu näha, siis kedagi asemele ka ei tule. Küsimus ongi see, kuidas seni varjus olnud mängijad kaitses hakkama saavad. Nad peavad lihtsalt agressiivsemad olema.

Meil on piisavalt kontrollmänge ja nende pealt saab juba parema pildi. (Kristjan) Kitsing on aastaid VTB liigas tugevaid mehi taga ajanud ja (Timo) Eichfuss Eurochallenge’is samamoodi. Peame kuidagi hakkama saama, ma praegu väga suurt traagikat meie koosseisus ei näe. Kõige rohkem on mul kahju Nurgerist, kui tema oleks kohal, siis oleks me saanud tiimi rohkem pikematele palluritele üles ehitada,» selgitas Sokk.

Segane on ka ühe eeldatava liidri Siim-Sander Vene seis. Ääremängija ravib juba pikalt muret teinud selga ja Achilleuse kõõlust ning praegu pole veel teada, millal ta saab hkata täisjõuga treenima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles