Tere saneerimiskava sai ekspertidelt hävitava hinnangu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Tere omanik Oliver Kruuda ei ole rahul kohtu poolt määratud ekspertide hinnanguga ettevõtte saneerimiskavale ja nõuab uusi eksperte.
Aktsiaseltsi Tere omanik Oliver Kruuda ei ole rahul kohtu poolt määratud ekspertide hinnanguga ettevõtte saneerimiskavale ja nõuab uusi eksperte. Foto: Toomas Huik

Võlausaldajate kõrval annavad Tere piimatööstuse saneerimiskavale hävitava hinnangu ka kohtu määratud eksperdid, kes leiavad, et ettevõtte saneerimine viisil, nagu omanik Oliver Kruuda seda teha tahab, ei ole tõenäoliselt edukas. Kruuda on otsustanud ekspertide hinnangu vaidlustada.

«Kahetsusväärselt on kohtu poolt määratud eksperdid eksinud seaduse nõuete vastu ning esitanud oma arvamuse viisil, mis ei vasta seaduse nõuetele,» kirjutas Oliver Kruuda 30. juunil võlausaldajatele saadetud teavituskirjas, mis on jõudnud koos 22. juunil koostatud ekspertide hinnanguga Postimehe kätte.

Kirjas, kus Kruuda ei hoia tagasi kriitikat suurimate võlausaldajate suunal – nad ei olnud nõus aprillis kohtule esitatud saneerimiskava heaks kiitma ja seetõttu tuli kohtul üldse määrata kava täiendavaks hindamiseks kaks eksperti –, rõhub ettevõtja puudustele ekspertide hindamismeetodites ja nõuab kohtult uute ekspertide määramist ning praeguste ekspertide arvamuse eiramist. 

Põhjus on aga üsna ilmne. Tallinna kohtutäituri ja pankrotihalduri Toomas Saarma ning riiklikult tunnustatud finantseksperdi Urmas Võimre 33-leheküljelise dokumendi lõppresolutsioon on taandatav ühele lausele: «Eksperdid leiavad, et Tere aktsiaseltsi saneerimine ei ole tõenäoliselt edukas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles