Kuivastu-Virtsu liinil sõidab kordades rohkem inimesi

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandri ja Muhumaa vahet sõitev praamlaev Muhumaa.
Mandri ja Muhumaa vahet sõitev praamlaev Muhumaa. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht

Kuid möödunud nädalavahetusel teenindati Kuivastu-Virtsu liinil edasi-tagasi reisidel kokku 27 350 reisijat ja 9828 sõidukit, siis Rohuküla – Heltermaa liinil oli see arv pea kolm korda väiksem, nimelt 9823 reisijat ja 3220 sõidukit.

Kui juuli esimesel nädalavahetusel oli Kuivastu-Virtsu liinil liinil reisijaid 23 403 ja sõidukeid 8518, siis eelmisel nädalal tõusis reisijate arv veelgi. Seetõttu oli ka sõidukite pühapäevane ooteaeg tippajal olla kuni kolm tundi.

Rohuküla – Heltermaa liinil oli parvlaevad Regula, St Ola ja Harilaid suutsid enamiku sõidukeid vedada üle selle reisiga, mille toimumiseks sõidukid sadamasse olid saabunud. Üldjärjekorda tulnud sõidukid, mis kohe reisile ei mahtunud, veeti üle järgmise väljunud reisiga. Kokku oli Rohuküla-Heltermaa liinil möödunud nädalavahetusel 9823 reisijat ja 3220 sõidukit, juuli esimesel nädalal oli reisijaid 8427 ja sõidukeid 2940.

Mandri ja suursaarte vahelistel liinidel pääsevad enam kui pooled sõidukitest laevale ettesoetatud e-piletiga ja ka ilma tippajal pikemalt ootamata. Järjekorras tuleb seista vaid üldjärjekorra alusel laevale pääsemiseks ja sedagi vaid pühapäeval.

Kui Rohuküla-Heltermaa liinil oli sel nädalavahetusel liiklus sujuv, siis Kuivastus tuli ilma e-piletita reisijatel kassani jõudmiseks oodata kella 15.00 ajal ligi kaks tundi, õhtul kella 19-20 paiku kassasse jõudnud sõidukid olid reisijate sõnul oodanud kuni neli tundi.

Väinamere Liinid juhib tähelepanu, et e-piletiga sõidukid, mida on igal reisil üle poole sõitjatest, pääsevad oma õigele reisile ilma järjekorras ootamata. Järjekorras tuleb seista neil reisijatel, kellel ei ole e-piletit ning sõidavad üldjärjekorras.

Väinamere Liinid soovitab Virtsu-Kuivastu liinil reisijatel oma ülesõidud ette planeerida, ostes võimalusel e-pileti saadaval olevatele reisidele. Samuti tasub võimalusel ülesõit ajastada väiksema nõudlusega ajale, st tööpäevale või reede ning pühapäeva hommikuks või hilisõhtuks.

Parvlaev Ionas on liinilt eemal

Parvlaev Ionas seisab elektrisüsteemi rikete tõttu Virtsu sadamas. Pühapäevaseid ülesõite Virtsu-Kuivastu liinil tegid kuni südaööni 35-minutilise intervalliga parvlaev Hiiumaa ja vabagraafiku alusel parvlaev Mercandia.

Ionase elektrisüsteemi riketega tegelevad täna Eesti parimad saadaval olevad erialaspetsialistid ning lisaks on kohale saabumas ka diiselgeneraatorite valmistajatehase esindaja, kelle kaasabil loodetakse elektrisüsteemide korduvale rikke põhjusele jälile saada.

Kui nädala sees suudavad kaks parvlaeva teenindada Virtsu-Kuivastu liini ilma ooteaegadeta, siis reedel ja pühapäeval on kolmanda laeva ressurss järjekordadeta liikluse jaoks hädavajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles