Galerii: need on Tartu kõige kallimad korterid

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kõige kallimate korterite esikümnes figureerivad valdavalt uusarendused ja renoveeritud majad vanalinnas, mille ruutmeetrihind kõrgem kui 2500 eurot/m2 - just need ajavadki ülikoolilinna kinnisvarahinnad lakke, selgitavad spetsialistid.

Foto: KV.EE

Kalleim korter, mida Eesti suurima kinnisvaraportaali kv.ee vahendusel Tartus müüa pakutakse, asub kesklinnas ja maksab 349 000 eurot ning kujutab endas kaksikmaja suuremat hooneosa.

Foto: KV.EE

Korteriomandi suuruseks 195,6 m2. Tegemist on unelmate linnakoduga: linna südames, ent kauni looduse keskel.

Foto: KV.EE

Hinna poolest järgmine korter asub Toomemäe nõlval väärika ajalooga renoveeritavas majas.  

Foto: KV.EE

Kolmetoaline, 128,3 m2 suurune läbi kahe korruse ulatuv korter Lossi tänaval maksab 330 000 eurot. 

Foto: KV.EE

Tartu kalleimate korterite edetabeli kolmandal kohal on neljatoaline korter Lillemäe nõlval paiknevas Lille 8 uuselamus. 115,2 m2 suurune korter maksab 311 000 eurot ning asub elamu esimesel korrusel, aknad avanevad hoone kahele küljele. Elutoast pääseb avarale 30,4 m2 suurusele terrassile, magamistoast 11 m2 suurusele rõdule. 

Foto: KV.EE

Hinnahüpe juunis

Juunis tegi Tartu korterituru hinnatase kõigi aegade rekordi: tehtud tehingute keskmine ruutmeetri hind oli 1291 eurot - see on 6,9% kõrgem kui kunagise buumi tipus.

Pindi Kinnisvara Tartu kontori juhataja Riho Lubi ütles, et Tartu kinnisvaraturg taastus juba majanduskriisist kiiremini ja sai toona ka vähem kannatada. «Tartu kinnisvaraturu üks eripärasid on asjaolu, et siin on muuhulgas palju avaliku sektoriga seotud asutusi, kus majanduslanguste ajal ei kaotata massiliselt töökohti. Lisaks annavad tugevalt fooni tudengid, kes peavad kuskil elama ka sügavaimate kriiside ajal,» selgitas Lubi.

Praegust kõrget hinnataset põhjendab Lubi ka asjaoluga, et Tartu kui Lõuna-Eesti majanduskeskus peibutab kehvemal järjel olevatest piirkondadest üha rohkem uusi elanikke, kes samuti vajavad elamispinda.

Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütiku Risto Vähi sõnul põhjustasid hinnahüppe uusarenduste ostu-müügitehingud. «Muidu on Tartu stabiilses seisus nii hinnatasemelt kui tehinguaktiivsuselt,» sõnas ta. «Selliseid hüppeid tuleb veel, sest möödunud aastal alustatud projektid saavad valmis ning nüüd käiakse notaris ostu-müügilepinguid sõlmimas. Tartus omab juba kümmekonna uue korteri müük ruutmeetri mediaanhinnale mõju,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles