Iirlaste radikaalne Tšehhovi taasloomine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Kidd ja Bush Moukarzel leiavad, et nende nägemus Tšehhovist sobib vaatamiseks ka neile, kel eelteadmised klassikalisest teatrist puuduvad.
Ben Kidd ja Bush Moukarzel leiavad, et nende nägemus Tšehhovist sobib vaatamiseks ka neile, kel eelteadmised klassikalisest teatrist puuduvad. Foto: Meelis Meilbaum

Bush Moukarzel ja Ben Kidd on Dead Centre’i nime kandvat teatrikompaniid pidanud neli aastat. Nelja aasta jooksul on nad teinud neli suuremat lavastust, viinud need tuurile ning noppinud kodumaal teatriauhindu. Esimest korda on nad Eestis, esimest korda Baltoscandalil ja seda “Tšehhovi esimese näidendiga”.

Dead Centre on viimasel ajal elanud nii-öelda rändtsirkuse elu. Käinud lisaks Euroopale Ameerikas ning järgmisel aastal peetakse plaani Austraalias teatrit teha. Moukarzeli sõnul ei teki tuuril olles konkreetses paigas kohal olemise tunnet, sest kohale jõudes tehakse proovi, pannakse asju paika, antakse etendusi ja minnakse kohe tuuriga edasi. Selles plaanis on kõik festivalid sarnased.

Ometi nõustusid nii Kidd kui Moukarzel, et tuuritamine on põnev ning annab võimaluse kohtuda paljude huvitavate inimestega, kellega leitakse kiiresti ühine keel, jagatakse huvisid ja vaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles