Uputused jäävad Tallinna piinama edaspidigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Tallinna linn lubab asuda pärast pühapäevaseid üleujutusi analüüsima sademeveevõrgu võimekust, tuleb ränga vihma korral uputusi ilmselt ette ka tulevikus, seesugused ekstreemolukorrad võivad isegi sageneda.

«Nähtused, mis parasjagu toimuvad iga 50 aasta tagant, võivad tulevikus toimuda viis korda 50 aasta jooksul,» ütles Eesti Keskkonnauuringute Keskuse kohanemise arengukava projektijuht Timo Uustal.

Tema sõnul on linnasisese üleujutuse üks peamisi probleeme suured parkimisplatsid. «Fakt on see, et kui kasutada pindu, mis ei lase vett läbi, siis ei suuda kanalisatsioon selliste äkksadude puhul vett ära juhtida,» rääkis Uustal. Näiteks Kopenhaagenis kasutatakse suurte platside ehitusel peale asfaldi ka vett läbi laskvat materjali, tänu millele uhtub saju korral vesi alumistesse kihtidesse. See omakorda vähendab üleujutuste ohtu, selgitas Uustal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles