Video: Tallinnas sai katuselt alla kukkunud noormees raskelt vigastada (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemaailmselt ja nüüd ka Eestis populaarsust koguv roofing ehk kõrgetes kohtades ronimine on üliohtlik harrastus, mida eile Tallinnas Kristiine linnaosas juhtunud raske õnnetus tõestas, kirjutas ERR.

Pühapäeval veidi peale kella 20 sai politsei teate, et Tallinnas Kristiine linnaosas on juhtunud raske õnnetus. Hädaabinumbrile helistas juhuslik möödakäija ning andis teada, et maas lebab teadvuseta mees. Kiirabi viis üliraskes seisus 19-aastase noormehe haiglasse, edastas Põhja prefektuur Postimehele.

Põhja prefektuuri vanemkorrakaitseametniku Kristel-Liis Kaunismaa sõnul harrastasid noored õnnetuse hetkel roofing'ut. «Viimasel ajal on sagenenud teated noorukitest, kes ronivad kõrgetele hoonetele, teevad selfie'sid või kaaslastest pilte ja videosid ning laevad neid üles sotsiaalmeediasse,» selgitas Kaunismaa uue ohtliku vabaajategevuse tagamaid.

Kuigi antud juhtumi puhul oli hoone omanik teinud endast kõik oleneva, et takistada territooriumile sisenemist, leidsid noored ikka viisi, kuidas hoone katusele jõuda. Ent kohavalikuks ei pea olema tingimata magajäetud hoone.

Sarnane juhtum leidis aset juuni lõpus Lasnamäel, kui korrakaitsjad said väljakutse Raadiku tänava kortermajja, mille üheksanda korruse akendel turnisid joobes alaealised, kes püüdsid teha endast pilte.

«Seda märkas naabermaja elanik, kes andis juhtunust teada hädaabinumbrile. Õnneks jõudsid seekord korrakaitsjad sekkuda enne, kui noored kukkuda võinuks. Paraku on juhtunud esimene traagiline õnnetus, mis näitab selgelt, kui ohtlik see tegevus on. See peaks olema kurb õppetund kõikidele teistele noortele, kel sama tegevus mõtteis on olnud,» sõnas ta.

«Kambavaim on kahtlemata motivaator noortele sellisteks ettevõtmisteks, sest üldjuhul teevad noored seda seltskonnas, kus osad turnivad ja teised jäädvustavad hetke või vaatavad pealt. Seetõttu tuletan noortele meelde, et kõik need, kes selliseid pilte või videosid sotsiaalmeedias jagavad või like-nuppu vajutavad, õhutavad oma sõpru ja tuttavaid eluohtlike tagajärgedega tegevusele,» lisas Kaunismaa.

Politsei palub kõigil, kes sellist tegevust pealt näevad, anda sellest kohe teada hädaabinumbril 112.

Loole lisatud video võib olla häiriv.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles