USA politsei lasi maha veel ühe mustanahalise mehe (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sacramento politsei lasi maha noaga vehkinud mustanahalise mehe, mis pingestab niigi keerulist olukorda riigis ilmselt veelgi.
Sacramento politsei lasi maha noaga vehkinud mustanahalise mehe, mis pingestab niigi keerulist olukorda riigis ilmselt veelgi. Foto: Rich Pedroncelli/AP

USA politsei lasi esmaspäeval maha mustanahalise mehe, kes ähvardas inimesi noaga California osariigi pealinnas Sacramentos, teatasid võimuesindajad.

"Pealtnägijad helistasid politseisse, kui nägid tänaval noaga vehkivat meest, kes tegi äärmiselt ähvardavaid liigutusi ja käitus üldse kummaliselt," kirjeldas politsei eestkõneleja Bryce Heinlein.

Üks tunnistaja kinnitas, et nägi mehe vööl relva.

Politseinike sõnul viskas mees politseiautot kättejuhtunud esemega ja küünitas siis vöökoha poole nagu tahaks relva tõmmata. Seejärel tõstis mees noa pea kohale ja ründas korrakaitsjat, kes lukustas ennast patrullautosse, et vigastustest pääseda.

Samal ajal saabusid kohale veel kaks politseinikku, kes avasid tule, kui mees noaga nende suunas pööras.

Ründajaks oli taas mustanahaline mees, mis pingestab ilmselt veelgi juba niigi segast olukorda riigis.

USA-s vahistati laupäeva õhtul ja ööl vastu pühapäeva korraldatud politseivägivalla vastaste meeleavalduste käigus üle 200 inimese. Ühendriike on viimastel nädalatel raputanud kaks vahejuhtumit, mille käigus on valged politseinikud segastel asjaoludel lasknud maha mustanahalise mehe.

Kriis süvenes pärast seda, kui mustanahaline sõjaveteran Micah Johnson lasi neljapäeva õhtul Dallases maha viis ja haavas veel üheksat politseinikku. 

Johnson ütles enne hukkumist politseile, et mustanahaliste tapmine politsei poolt on teda tõsiselt vihastanud.

Euroopa ringreisi vägivaldsete sündmuste pärast kodumaal lühendanud USA president Barack Obama kõneleb esmaspäeval Dallases tapetud viie politseiametniku mälestusteenistusel, teatas Valge Maja.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles