Jalgpalli EMi finaal tõstis internetikasutust kolmandiku võrra

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud Cristiano Ronaldo oli teisel poolajal Fernando Santose kõrval justkui teiseks treeneriks.
Vigastatud Cristiano Ronaldo oli teisel poolajal Fernando Santose kõrval justkui teiseks treeneriks. Foto: SCANPIX

Pühapäeva hilisõhtul toimunud ülipingeline jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaal tõstis hüppeliselt mobiilse interneti kasutusmahtusid, mis kerkisid võrreldes tavapärase pühapäevaga kolmandiku võrra.

«Finaalile elas kaasa praktiliselt kogu Eesti ning kuna võistlus toimus suvisel pühapäevaõhtul, mil paljud pered olid puhkusel, suvilas või teel nädalalõpuväljasõidult koju, elas erakordselt suur hulk fänne titaanide heitlusele kaasa mobiiltelefoni või tahvli vahendusel,» ütles Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema.

Pühapäevase otseülekande ajal läbis Tele2 võrku igal sekundil 8 gigabitti andmeid, mis on võrreldes viimaste kuude keskmise pühapäevaõhtu tippmahuga kolmandiku võrra rohkem. Kõige aktiivsemalt kasutati Tele2 mobiilset internetti ajavahemikus kell 22-23, mil esimene poolaeg oli täies hoos.

Kõige usinamalt kasutati Tele2 mobiilset internetti finaalmängu ajal telefonides ja tahvlites Kiisal, Vääna-Jõesuus, Muugal, Elvas, Mäksal, Valgas, Külitsel, Loksal, Kuressaares ning Varal. Seema sõnul on paljude nimetatud asulate puhul tegu suvilapiirkondadega, kuhu püsiühendused ei ulatu või pole püsivat teleteenust tellitud.

Prantsusmaal toimunud jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel alistas Portugal finaalis korraldajamaa Prantsusmaa  tulemusega 1:0. Tegu oli Portugali jaoks läbi ajaloo esimese Euroopa meistritiitliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles