Evelin Ilves: rootslased said vilditud komplekti sõnumist kohe aru

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: SCANPIX

Presidendiproua Evelin Ilves postitas oma Facebooki lehele sissekande, milles räägib, et kõmumeedias laineid löönud vilditud komplekt, mida ta Rootsi-visiidil kandis, edastas sealsele rahvale selget sõnumit heast Eesti disainist.

Ilvese sõnul oli kunstnik Eve Tiidolepalt tellitud mantli ja kübara komplekt inspireeritud Mulgi ja Setu rahvarõivastest ja Rootsi-visiidiks sai see valitud pakast lubanud ilmaprognoosi arvestades.

«Rootslased said sõnumist kohe aru,» kirjutab Ilves. «Rootsi oma disainilembuses ja uuemeelsuses oli just see koht, kus võib näidata avangardselt uuendatud väga vana riiet.»

Presidendiproua lisas, et igal kuningakojal on oma stiil ja kuningaperede seas leidub nii väga avangardse kui klassikale truu maitsega inimesi. «Ma ei usu, et ammuste heade tuttavatena kuninganna Silvia üldse oodanuks, et ma näiteks maani sooblinahas teda tervitama tulen,» märgib Ilves.

Presidendiproua lisab, et Rootsi kuninganna soovitas tal Eesti meedias ilmunud kriitika üle mitte imestada, komplekti autorile tunnustavad sõnad edastada ja ka edaspidi sama julgeid valikuid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles