Armeeteenistus muutis Dallase tulistaja eraklikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Micah Xavier Johnson.
Micah Xavier Johnson. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal Dallases 5 politseinikku tapnud ja hiljem ka ise hukkunud Micah Johnson muutus vanemate sõnul eraklikuks pärast sõjaväeteenistust, vahendab Huffington Post. Eelmisel nädalal Dallases 5 politseinikku tapnud ja hiljem ka ise hukkunud Micah Johnson muutus vanemate sõnul eraklikuks pärast sõjaväeteenistust, vahendab Huffington Post. 

Sõjaveteran Johnson oli vanemate sõnul armeega liitumise tõttu olnud põnevil ja võttis oma kodumaa kaitsmist tõsiselt. Kuus aastat kestnud teenistuse jooksul, mille sisse mahtus ka missioon Afganistanis, muutus Johnson vanemate sõnade kohaselt eraklikuks.  

 «Sõjavägi polnud see, mida Micah ootas. Ta oli väga pettunud. Tõenäoliselt seetõttu, et tema arvates ei vastanud armee ja valitsuse tegevus tema ootustele,» lausus Johnsoni ema.

Johnson vabastati armeest seksuaalse kuritarvitamise süüdistuste tõttu. Tema perekonna sõnade kohaselt hakkas Micah pärast armeest lahkumist huvituvma mustanahaliste ajaloost, aga ta ei näidanud varasemalt kunagi üles viha teiste rasside vastu.

«Ma armastan oma poega täiest südamest, aga vihkan seda, mida ta korda saatis,» lausus Micah Johnsoni isa.

Dallase politseiülem David Brown ütles laupäeval, et Johnson oli jätnud oma verega kirjutatud krüpteeritud sõnumeid hoonesse, kus ta tapeti. Politsei leidis Johnsoni kodust relvi, pommivalmistamise materjale ja kaustiku, kus Johnson oli kirjutanud lahingtaktikast.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles