Stavropoli massimõrvast pääses eluga kaks last

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto Stavropolis maja juures, kust leiti kaheksa tapetut.
Kiirabiauto Stavropolis maja juures, kust leiti kaheksa tapetut. Foto: SCANPIX

Venemaal Stavropolis eile aset leidnud massimõrvas kaotas elu kaheksa inimest, täna lendas sündmuskohale prokuratuuri uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin.

Veresaunast pääses eluga 8-aastane laps ja 15-päevane beebi, vahendas Interfax. Tõenäoliselt oli tegemist majaperemehe lapselastega.

Neist vanem vaatas tapatöö ajal televiisorist animafilme ja mõrvarite vaatevälja seetõttu ei sattunud. Uurijad on last juba ka küsitlenud.

Koos Bastrõkiniga sõitis juhtunut uurima grupp kriminaliste, vahendas RIA Novosti.

RIA Novosti andmetel kuulutati linnas välja erioperatsioon Vulkan ja miilitsatöötajad kontrollivad kõiki Stavropolist lahkuvaid autosid.

Stavropoli transpordimiilitsad pidasid ööl vastu tänast kinni kuus inimest, kuid nad tuli vabaks lasta. Stavropoli transpordimiilitsa raudteeosakonna staabi ülema Sergei Malahhovi sõnul tehti küsitlemise käigus kindlaks, et nad ei osalenud veretöös, vahendas RIA Novosti.

Vene meedia kirjutas eile, et ühe eramaja garaažist leiti viie mehe ja kolme naise kuulihaavadega surnukehad. Üks tapetutest oli kohalik ärimees ja mitteametlikel andmetel ka «kriminaalne autoriteet» 60aastane Vladimir Slezajev (ka Slizajev), keda teati ka hüüdnime Han järgi.

Komsomolskaja Pravda (KP) allika sõnul leidis surnukehad majahoidja, kes saabus koristama. Uurimisele lähedal oleva allika väitel olid kurjategijad tulistanud ohvritele Makarovi püstolist pähe ja rindu.

Kuna majandhoidja tundis majas levivat gaasilõhna, võttis ta ühendust operatiivkorrapidajaga, kirjutab KP.

KP andmetel oli majal videovalve, kuid videokaamerad olid purustatud. Ka teadsid kurjategijad seifi asukohta, kuid purustada neil seda ei olnud õnnestunud.

Veretöö ülejäänud ohvrid olid Slezajevi elukaaslane, kasupoeg, tütar ja väimees. Ülejäänud kolm olid Slezajevi teenistuses olnud inimesed, nende seas oli ka lapsehoidja.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja paragrahvide alusel, mis puudutavad tapmist ja relvade illegaalset omamist.

Massimõrva üheks võimalikuks motiiviks võib olla röövimine, ka pole välistatud omavaheline arveteklaarimine.

Stavropoli transpordimiilitsad pidasid ööl vastu tänast kinni kuus inimest, kuid nad tuli vabaks lasta. Stavropoli transpordimiilitsa raudteeosakonna staabi ülema Sergei Malahhovi sõnul tehti küsitlemise käigus kindlaks, et nad ei osalenud veretöös, vahendas RIA Novosti.

Tegemist on äärmiselt ebatavalise veretööga, mistõttu lisaks prokuratuuri uurimiskomitee ja siseasjadeosakonna spetsialistidele töötavad mõrvapaigas föderaalse julgeolekuteenistuse ametnikud.

Aastal 2006 kiputi Slezajevi elu kallale, kuid tokord sai surma tema abikaasa. RIA Novosti andmetel töötas mees varem suure turu direktorina ja samal ajal «hoidis linnal silma peal».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles