Kohtla-Järvel varises kortermajas vahelagi, inimesed evakueeriti (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal Kohtla-Järvel varises eile õhtul kortermajas vahelagi, päästjad evakueerisid ohutsoonist inimesed, keegi õnnetuses vigastada ei saanud.

Häirekeskus sai kell 18.38 teate varingust Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvas kortermajas, teatas Ida päästekeskus.

Kohale saabunud päästjad selgitasid välja, et  16 korteriga kahekorruselises kortermajas oli varisenud pööningu ja teise korruse vahel olev puidust vahelagi umbes kümne ruutmeetri ulatuses.

Varingu tagajärjel oli purunenud gaasitoru. Päästjad sulgesid gaasitoru ning asusid elanikke ohualast evakueerima.

Kokku evakueerisid päästjad kuus elanikku. Osa neist läks sugulaste juurde, osa paigutati vastasmajas asuvasse Tallinna tehnikaülikooli kolledži ühiselamusse, üks voodihaige inimene anti üle kiirabile.

Päästjad piirasid maja. Kohale kutsuti ka gaasiteenistus, kes tagas gaasiseadmete ohutuse.

Edasi tegeleb probleemi lahendamisega kohalik omavalitsus.

Majahaldur Viktor rääkis Postimehele, et korteris, kus puidust vahelagi alla varises, ei ole keegi juba pikemat aega püsivalt elanud. Samas käivad seal tihtilugu Viktori sõnul asotsiaalidest külastajad. «Korteri perenaine andis kellelegi võtmed ja enam ei ole selge, kes seal käivad,» sõnas ta murelikult.

Viktor tunnistas, et lae allavarisemine oli ajaküsimus. Kuna kütmata jätmise tõttu oli korterisse palju niiskust kogunenud, oli puust vahelagi tänaseks lihtsalt läbimädanenud.

Viimati tutvus majahaldur sealse eluruumide olukorraga kolm-neli aastat tagasi. Viktor lisas, et üldiselt on see korter alati tekitanud probleeme. «Tihti on asotsiaalidel õnnestunud kanalisatsioon umbe lasta,» tõi ta näiteks.

«Tänasel päeval on sõlmitud leping ehituseksperdiga, kes teeb järeldused, mis põhjusel konstruktsioonid katki läksid. Teiseks teeb ettepanekud selleks, et vältida neid juhtumeid tulevikus. Info selle kohta, et oleks vaja kontrollida need konstruktsioonid teistes majades, tuleb linnavalitsusest. Meil töötab linnas korteriühistute assotsiatsioon, keda me ka informeerime,» vahendas ERRi uudisteportaal Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi öeldut «Aktuaalsele kaamerale».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles