Rautsi tomat vallutab lausa maakonda

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatikasvatus.
Tomatikasvatus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Viljakasvatusega alustanud Rautsi talust on kujunenud tänaseks kuuldavasti suurim tomatikasvataja Saaremaal.

Viis aastat tagasi võttis Jana Põri tomatikasvatamise põhjalikumalt ette ja hooaja esimesi marju saavad nii saarlased kui muhulased maitsta just Rautsi talust, vahendab Meie Maa. Tänavu 20. aprillil pani Jana maha veidi alla tuhande taime, ühtlasi ostab ta taimed kauaaegselt partnerilt ning kasvatab need kodumaises turbas, kasutades kasvuperioodil tilkniisutussüsteemi ning Baltic Agro kompleksset kastmisväetise lahust, mis sisaldab lämmastikku, fosforit ja magneesiumi.

«Meil pole ju täisautomaatikat, ikka silma ja kohtvaatluse järgi hindame, mida täna taimed vajavad ning vajadusel anname neile magneesiumi, kaltsiumi ja kaaliumi lisaks,» lisas Põri.

Tomateid kasvatab Jana Põri kahes kasvuhoones kokku 500 ruutmeetrilisel alal, hoolimata sellest mõjutab ilm ka sealset kasvukeskkonda ja -tingimusi. «Ah, mis sest ilmast, tõeline köögiviljakasvataja teab niikuinii, et head ilma tellida ei saa ning arvestab tagasilöökidega,» sõnas Põri.

Refereeritud artiklit saab lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles