Kreml: Putin on valmis konstruktiivseks dialoogiks Mayga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin avaldas valmisolekut konstruktiivseks dialoogiks uue Briti peaministri Theresa Mayga, teatas Kreml.

«Vladimir Putin kinnitas tahet konstruktiivse dialoogi ja koostöö järele Briti peaministriga teemadel, mis puudutavad kahepoolseid suhteid ja rahvusvahelist päevakorda,» teatas Kreml avalduses pärast May ametisse astumist.

Vene riigipea tänas ametist lahkunud Briti peaministrit David Cameroni koostöö eest ja väljendas kindlust Vene-Briti suhete positiivse potentsiaali kasutamise üle kahe rahva heaks ning rahu ja julgeoleku tagamise huvides Euroopas ja kogu maailmas.

«Ma loodan, et teie rikkalik poliitiline kogemus leiab head kasutust Ühendkuningriigi ja kogu maailma heaks,» kirjutas Putin telegrammis.

Vene president hoiatas eelmisel kuul, et Briti referendumi tulemusel, mis andis võidu Euroopa Liidust lahkumise pooldajatele, «on tagajärjed kogu Euroopa ja mõistagi ka meie jaoks».

Briti-Vene suhted on olnud viimasel kümnel aastal jahedad seoses endise Vene luuretöötaja Aleksandr Litvinenko mõrvamisega Londonis ja sellele järgnenud jõupingutustega anda kohtu alla tema tapjad.

Suurbritannia on olnud üks jõulisemaid Lääne Vene-vastaste sanktsioonide toetajaid seoses Moskva agressiooniga Ukraina vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles