Eesti pürib maailma ühe suurima põllumajandusmessi partnerriigiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead Grüne Woche messil.
Sead Grüne Woche messil. Foto: SCANPIX

Eesti pürib 2013. aastal Saksamaal Berliinis peetava maailma ühe suurima põllumajandus- ja toidumessi Grüne Woche partnerriigiks, mis annab põllumajandusministeeriumi hinnangul Eestile tõenäoliselt ajaloo suurima võimaluse enesereklaamiks terves maailmas.

Igal aastal jaanuaris Berliinis toimuvat kümnepäevast messi külastab ligi pool miljonit inimest, seda ja selle partnerriigi tegemisi kajastab üle 7000 ajakirjaniku enam kui poolesajast riigist ning kümne päeva jooksul kajastatakse üritust erinevate riikide meediaväljaannetes kümneid tuhandeid kordi, teatas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja BNSile.

Reedel kohtus Eesti delegatsioon Berliinis samal teemal ka Grüne Wochet korraldava Messe Berliini juhatuse esimehe Raimund Hoschiga, kes avaldas Eesti püüdlusele toetust. Eesti taotlusele avaldasid toetust ka Saksamaa põllumajandusminister Ilse Aigner ning mitme liidumaa põllumajandusministrid.

Põllumajandus- ja toidumess kestab Berliinis tänavu 30. jaanuarini. Eesti 100-ruutmeetrise stendi keskne teema sel aastal on meri ja kalatoidud.

Messi raames kohtus Seeder reedel Venemaa põllumajandusministriga, kellega on plaanis tulevikus allkirjastada koostöömemorandum. Samuti leidsid aset kohtumised Leedu, Läti ja Ukraina põllumajandusministrite ning mitme Saksamaa liidumaa põllumajandusministriga. Laupäeval osaleb Seeder enam kui pooltsada põllumajandusministrit koondaval tippkohtumisel, millel otsitakse lahendusi maailma toiduga varustamise probleemidele.

Messi Internationale Grüne Woche peetakse 1926. aastast alates. Tänavu kasutavad eksponendid messipinda 26 hallis kokku 115 000 ruutmeetril ja messi külastab kümne päeva jooksul kuni pool miljonit inimest. Eesti väljapanekut messil organiseerib põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles