Stoicescu: F-35 hävitajate sõnum on, et Baltimaade kaitseks antakse parim (10)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu.
Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu. Foto: Peeter Langovits

Kaitseuuringute keskuse vanemteaduri Kalev Stoicescu hinnangul ei oleks uusimate F-35 varghävitajate paigutamine Balti riikidesse pelgalt sõjatehnika näitamine, vaid selge avaldus, et Balti riikide kaitseks annab USA parima.

«Tegemist ei ole kindla otsusega, vaid kindral Carlisle’i seisukohaga, kuid see võib nähtavasti teostuda,» ütles Stociescu ERRi uudisteportaalile.

«Usun, et USA-l on kindlasti huvi katsetada F-35-te alliansi rahuaegses missioonis, mille eesmärk on Balti riikide õhuruumi suveräänsuse tagamine. Teisalt, see oleks kahtlemata ka Eesti huvides, et meie ja ka teiste Balti riikide õhuruumi valvaksid maailma ühed võimekamad hävituslennukid,» lisas ta.

Poliitiliselt oleks Stoicescu hinnangul tegemist selge avaldusega, et Eesti liitlased, eeskätt USA, annavad endast parima Balti riikide ja kogu Läänemere piirkonna turvalisuse ja kaitse tagamiseks.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles