Nice’i tragöödia: Facebook käivitas taas lähedaste teavitamise abivahendi

Aivar Pau
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nice rünnaku järgselt
Nice rünnaku järgselt Foto: SCANPIX

Maailma suurim sotsiaalvõrgustik Facebook käivitas ööl vastu tänast seoses Nice’i tragöödiaga taas abivahendi, mis võimaldab piirkonnas viibijatel lähedastele teatada, et nendega on kõik korras ja nad on turvatud.

Tegemist on juba kolmanda korraga viimase kuu aja jooksul, kui Facebookil on tulnud oma Safety Check abivahend aktiveerida.

Teenus annab inimestele lihtsa võimaluse teavitada oma sõpru ja lähedasi sellest, et nad viibivad piirkonnas ja märkida, et nende turvalisus on tagatud. Selleks tuleb vaid vajutada klahvile «I’m Safe,» ning teade jõuab kohe kõigi sõpradeni. Lisaks on võimalus märkida, kas ka läheduses viibivate sõpradega on kõik korras.

«Loodame, et piirkonnas viibivad inimesed peavad abivahendit kasulikuks andmaks oma sõpradele ja perekonnale teada, et nendega on kõik korras,» ütles Facebooki esindaja ettevõtte avalduses.

Teenus käivitati esmakordselt märtsis Brüsseli rünnakute ajal, mis hangus koormuse tõttu mobiilside.  Loe toonastest kommunikatsiooniprobleemidest siit. Järgmisel korral tehti seda juuni alguses, mil Florida ööklubirünnakus hukkus 49 inimest. Kaks nädalat hiljem aktiveeriti teenus Ataturki lennujaamas toimunud enesetapurünnaku järgsel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles