Nice'is vigastada saanud eestlaste tervislik seisund pole teada

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Eesti välisministeeriumi kinnitusel viibib hetkel neli Nice'i terrorirünnakus viga saanud eestlast haiglaravil. Postimehe andmetel sai vigastada kaks Euroopa innovatsiooniakadeemial osalenud noormeest, «Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt sai kannatada ka üks 16-aastane neiu, tema vanaema ning Vene kodanikust vanaisa.

Kõigi vigastatud eestlaste lähedastega ollakse ühenduses, kinnitas ministeerium Postimehele. Samuti on teadaolevalt saavutatud kontakt kõikide eestlastega, kellega see seni puudus.

Ministeerium ei saa kommenteerida vigastatud eestlaste tervislikku seisundit, sest see puudutab isikuandmeid. Praeguseks on välisministeerium saanud üle 150 piirkonnas viibinud eestlase kohta info, et nendega on kõik hästi.

Nice'i terrorirünnakus viga saanud neiu ema Olga ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et juhtunust sai ta teada Nice'is olnud kahe tütre ja nende vanavanemate hotellinaabrite käest, vahendas ERR.

«Mulle helistasid naabrid. Öeldi, et toimus terroriakt ja et noorem laps on neil süles, aga ülejäänuid viiakse haiglasse,» rääkis Olga, kes hakkas seepeale oma lähedasi otsima ning ostis ka esimesed saadaolevad piletid Nice'i.

Olga jõudis eile Nice’i, kui haigla oli juba suletud, kuid kohapeal viibiv konsul aitas läbirääkimistel ja ta pääses siiski sisse. «Kõik on haiglas, raskes seisundis,» tunnistas naine.

Eile lähetas ministeerium Nice'i Pariisis konsuli ülesandeid täitva diplomaadi Kadi Metsandi, et ta saaks toetada seal viibivaid Eesti kodanikke ja olla vajadusel abiks probleemide lahendamisel. Lisaks Kadi Metsandile läks Nice'i abiks ka Marseille' aukonsul.

Nice'is toimus rünnaku ajal Euroopa innovatsiooniakadeemia, kust võttis osa paarkümmend Eesti tehnoloogiavaldkonna inimest. Kahe seal osalenud noormehe kohta otsisid lähedased veel üleeile infot sotsiaalmeediast, kuid siis saabus teade, et noormehed on haiglas. Pole teada, milline on nende tervislik seisund.

Nice'i promenaadil korraldatud terrorirünnakus sai neljapäeva hilisõhtul surma 84 ja vigastada üle kolmesaja inimese. Veresauna eest võttis vastutuse sunniäärmuslik Islamiriik. 

Prantsuse tervishoiuministri Marisol Touraine sõnul on praegu veel 18 inimest kriitilises seisundis haiglas. Kokku viibib haiglaravil 85 inimest. Ministri sõnul on üks haiglaravil viibiv inimene veel tuvastamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles