Pantano sai elu esimese etapivõidu suurtuuril, Kangertile 42. koht

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarlinson Pantano rõõmustab elu esimese Tour de France'i etapivõidu üle.
Jarlinson Pantano rõõmustab elu esimese Tour de France'i etapivõidu üle. Foto: SCANPIX

Tour de France'i 15. etapi võitis Jarlinson Pantano (IAM), kellele oli tegu elu esimese etapivõiduga suurtuuril. Tanel Kangert (Astana) kuulus pikalt jooksikute gruppi ja lõpetas 42. kohaga.

Pantano ja teisena lõpetanud Rafal Majka (Tinkoff) pääsesid jälitajate eest minema viimastel tõusudel. Lõputõusul raputas Majka maha ka Pantano, ent poolakas vääratas ühel laskumisel, pääses küll napilt kukkumisest, kuid lubas kolumbialasel taas endale järele jõuda. Lõpuspurdis oli Pantano teravam, kolmanda koha sai kahele paremale kuue sekundiga kaotanud Alexis Vuillermoz (Ag2r).

Üldarvestuses suuri muutusi ei toimunud, ehkki rünnata üritasid nii Fabio Aru, Alejandro Valverde kui ka Romain Bardet. Üldliider on siiski jätkuvalt Chris Froome (Sky), kes sai täna 14. koha ning edestab üldarvestuses Bauke Mollemat minuti ja 47 sekundiga. Kolmas on Adam Yates (+2.45). Täna võitjale 12 minutit ja 4 sekundit kaotanud Tanel Kangert hoiab üldarvestuses 25. kohta, kaotades Froome'ile 36.52.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles