Piltuudis: laskesuusatamise kuningas ja kuninganna abiellusid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskesuusatipud Darja Domratševa ja Ole Einar Bjørndalen abiellusid.
Laskesuusatipud Darja Domratševa ja Ole Einar Bjørndalen abiellusid. Foto: Facebook / Morten Krogvold

Laskesuusamaailma tipud, kaheksakordne olümpiavõitja Ole Einar Bjørndalen ja kolmekordne olümpiavõitja Darja Domratševa abiellusid.

42-aastane norralane Bjørndalen ja 29-aastane valgevenelanna Domratševa kinnitasid oma suhet tänavu kevadel ning abiellusid laupäeval, 16. juulil. Tänavu sügisel peaks sündima paari esiklaps.

Bjørndalen on läbi aegade tituleerituim olümpiamängudel osaleja, olles võitnud 13 medalit, millest kaheksa on kuldsed. Laskesuusatamise MMidelt on norralane võitnud 44 medalit, neist 20 kuldset, mis teeb temast kõigi aegade edukaima sportlase sel alal. Bjørndalenil on kaks korda rohkem medaleid kui tema lähimal jälitajal. MK-sarjas on ta võitnud 24 hooaja jooksul 131 etappi, samuti on tal kirjas etapivõit murdmaasuusatamise MK-sarjast ja kuus laskesuusatamise MK-sarja üldvõitu. Kevadel teatas norralane, et jätkab võistlemist 2018. aastal toimuvate Pyeongchangi olümpiamängudeni.

Domratševa on lisaks neljale olümpiamedalile võitnud kuus MM-medalit, neist kaks kuldset. MK-sarjas on ta võidutsenud 25 etapil ja võitis hooajal 2014-15 ka üldarvestuses. Eelmise hooaja oli ta aga sunnitud mononukleoosi haigestumise tõttu vahele jätma. Sotši olümpiamängudel võidutses ta nii individuaaldistantsil, jälitussõidus kui ka ühisstardist sõidus.

Domratševale on tegemist esimese abieluga, Bjørndalen oli aastatel 2006-12 abielus itaallannast laskesuusataja Nathalie Santeriga.

Foto: SCANPIX
Foto: AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles