Pildid: Pariisi Gare du Nordis seiskus tulekahju tõttu rongiliiklus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa pealinnas Pariisis asuvas Gare du Nord raudteejaamas peatus eile õhtul tulekahju tõttu nii kiirrongide kui rahvusvaheliste rongide liiklus.

Rongifirmade Eurostar, Thalys ja veel mitmete teiste rongide liikumine peatati kuni uue teadaandeni, edastab The Local.

Osadest rongidest evakueeriti reisjad sinna jõudnud tulekahjusuitsu tõttu ja inimestel tuli lahkuda jalgsi rööbasteed pidi.

«Meid evakueeriti ja meil tuli liikuda neli kilomeetrit jalgsi. Gare du Nordis valitses segadus. Minu rong ootas väljumist 90 minutit, kuid seda ei juhtunud,» teatas üks reisijatest.

Prantsuse raudteevõimud soovitasid reisijatel reisiplaane muuta, kuna Gare du Nordi põlengu tõttu muutus sõiduplaan.

Gare du Nord on Pariisi põhiraudteejaam, kust väljuvad rongid nii Londonisse kui Brüsselise, kuid ka Saksamaale ja Hollandisse.

Gare du Nordi pressiesindaja teatel katkestati pärast tulekahju tekkimist elekter. tegemist oli ohutusmeetmega. Ta lisas, et tulekahju taga võib olla kellegi pahatahtlik tegutsemine, kuna ka varem on raudteelt varastatud elektrikaableid.

Tuletõrjujate teatel saadi tuli kustutatud, kuid transformaator sai rängalt kahjustada, mille tõttu on kasutuskõlbmatu.

Sotsiaalmeediasse jõudsid mitmed pildid, millel on näha evakueeritud rongireisijad 35-kraadises kuumuses  raudteel kõndimas.

Prantsuse raudteefirma SNCF edastas, et liiklus taastatakse pärast turvakontrollide tegemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles