Rõõmsate Laste Festivalil saab juba teele saata jõulusoovid

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Laupäeval toimub Rõõmsate Laste Festival, kus Pärnu ning Pärnumaa laste- ja noortesõbralikud turismiettevõtted tutvustavad erinevaid perepuhkuse võimalusi. Iga väljapaneku juures on ka tasuta tegevused, kus lapsed saavad ise käed külge lüüa. 

«Pärnus ja Pärnumaal on mitmeid kohti, kus isegi paljud kohalikud kunagi käinud ei ole. Seega sooviksimegi pakkuda peredele ühiseks ajaveetmiseks huvitavaid tegevusi ning tutvustada nii nende jaoks uusi ja põnevaid kohti kui ka meelde tuletada vanu ja ammu külastamata pereturismi sihtkohti,» ütleb Rõõmsate Laste Festivali eestvedaja Kati Ruubel.

23. juulil Pärnus toimuva Rõõmsate Laste Festivali üks korraldajatest on Gerli Kõiv, kelle ülesandeks on festivali perepuhkuse ala haldamine. Tema sõnul võib üheks puhkuse ala tõmbenumbriks pidada Jõuluvana Korstna Talu, kes avab 23. juulil Rõõmsate Laste Festivali alal Päkapiku Postkontori: «Kõigil suurtel ja väikestel pereliikmetel on hea võimalus oma jõulusoovid juba varakult teele panna. Kohal on ka Jõulumemm koos talu lemmikloomade ning pannkookidega.»

Gerli Kõivu sõnul võlub Teispere talu festivali külastajaid minikana, -kuke, jänese ning mesitaru näidisega. «Talu noorperemees ja mesinik Andres Lilleste jagab lastele põnevaid teadmisi mesilastest ning nende toodete kasulikkusest. Lisaks kauplevad taluperenaised koduste maiustuste ja käsitööga,» kutsub Kõiv meelelahutustest osa saama.

Pernova Hariduskeskus teeb festivalil lastele erinevaid töötubasid ning tutvustab kõigile huvilistele oma huvikooli õppivõimalusi. Juttu tehakse ka kosmose prügist. «Kui ilma lubab, siis võtab Pernova Hariduskeskus kaasa ka päikeseteleskoobi. Samuti on kohal motomehed oma varustusega,» lisab Kõiv.

Maarja Magdaleena Gild võõrustab perepuhkuse alal töötubadega, kus erinevate meistrite käe all saavad lapsed endale meisterdada pere maskoti. «Töötoas mõeldakse välja ja valmistatakse kartongist liigendnukk, -loom, -lill või muu elukas ehk oma pere maskott. Maskoti kuju, olemus, välimus ja nimi saab olema pere ühise fantaasia tulemus.» Lisaks tutvustatakse teisi Gildimaja töötubasid ning toimub näitusmüük.

Festivalist võtab osa ka Valgeranna Seikluspark koos köite ja laste poolt juba populaarseks saanud «ämblikuvõrguga». «Kõigil pisikestel ämblikmeestel on hea võimalus oma ronimisoskused turvaliselt proovile panna,» lubab festivali perepuhkuse ala haldaja. «Rõõmsate Laste Festivalilt ei puudu ka üllatuskülalised Lottemaalt, kes päeva jooksul lapsi lõbustavad.»

Vaata rohkem infot üritus koduleheküljelt. www.lastefestival.ee  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles