Video: Bouhlel tegi endast enne rünnakut selfisid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Lahouaiej Bouhleli selfi
Mohamed Lahouaiej Bouhleli selfi Foto: Youtube

Prantsusmaal Nice´is toimus 14. juulil Bastille`päeval autorünnak, milles Tuneesia päritolu Mohamed Lahouaiej Bouhlel sõitis  rannapromenaadil kahe kilomeetri ulatuses rahva seas, tappes 84 inimest.

Sotsiaalmeediasse on jõudnud selfi, millel on 31-aastast meest näha rünnakuautos koos kaaslasega, edastab theguardian.com.

Teisel selfil on näha muigavat ründajat seismas 19-tonnise veoauto kõrval, kandes Paris Saint-Germain' jalgpalliklubi särki.

Prokurör François Molins´i teatel oli Nice´i Promenade des Anglais rünnak ettekavatsetud ja -valmistatud. Bouhlel kasvatas enne rünnakut habeme ja teatas sõpradele, et  see on religioosse tähendusega.

Bouhlel ei tundnud varem huvi islami vastu, vaid elas kirevat elu, kust ei puudunud alkohol, narkootikumid ja pidev seksipartnerite vahetamine.

Uurijate sõnul ei ole leitud, et ründaja oleks olnud äärmusrühmituse Islamiriik käepikendus või tegutsenud selle rühmituse juhiste järgi.

Samas leiti, et Bouhlel otsis internetist materjali džihadismi kohta ja ta vaatas Islamiriigi julmi hukkamisvideoid.

Prantsusmaal pikendati Nice´is juhtunu tõttu eriolukorda, mis peaks kestma nüüd novembrini.

Videot vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles