Peaminister Rõivas Põlvamaal: siin on tunda tahet, et haldusreform tuleb ära teha

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas Põlvamaal
Peaminister Taavi Rõivas Põlvamaal Foto: Tauno Tõhk/Riigikantselei

Peaminister Taavi Rõivas külastas täna Põlvamaad, kus ta muu hulgas tunnustas omavalitsusjuhte, kes tajuvad haldusreformi väärtust ja töötavad selle nimel, et valdade liitmised igal juhul ära teha.

Põlvamaa omavalitsusjuhid tõstsid peaministriga kohtumisel haldusreformi peateemaks seetõttu, et maakonnas käib korraga mitmeid erinevaid läbirääkimisi, kuid lõplike liitujate osas selgust veel ei ole. Seetõttu uuriti Taavi Rõivase seisukohta, mis põhimõttel vallad liituma peaksid, kas ta pooldab suure Setomaa sündi ja mis juhtub valdadega, kes läbirääkimisi väldivad, teatas riigikantselei pressiteates.

«Olen seda varem öelnud ja ütlen ka siin – valitsuse selge soov on, et kohalikud otsustajad leiaksid ise kõige parema lahenduse ja teeksid seda nii, et riik ei peaks üldse sekkuma,» lausus Rõivas. «Tähtis on, et Põlvamaa omavalitsusjuhid on tajunud, miks on haldusreform vajalik. Protsessid on käima lükatud ja liitmised tahetakse igal juhul ära teha.»

Teise peateemana oli luubi all maanteeameti reform, mille osas selgitas peaminister, et tema jaoks on selle vajadus mõistetav, sest mitme muu põhjuse kõrval näitavad faktid, et inimesed käivad tuntavalt vähem büroodes füüsiliselt kohal ja kasutavad üha enam e-teenuseid.

«Kõik on ilmselt nõus, et kui inimesed ei pea seisma järjekorras, vaid saavad oma probleemid korda ajada mugavalt kodust, siis tuleb e-teenuste võimalusi veelgi tõsta,» ütles Rõivas. «Mis aga puudutab sõidueksamite Põlvast ära kolimise küsimust, siis usun, et siin on võimalik pinged maha võtta ja leida kompromisslahendus.»

Külaskäik Põlvamaale algas hommikul Krootuse külast, kus peaminister kohtus õpilasmaleva Kõlleste rühma 13-16 aastaste noortega. Mõisapargis heakorrastustöid teinud malevlastel oli peaministrile vaid kaks küsimust – kuidas aitab riik säilitada ökosüsteemi ja kas praegune miinimumpalk on piisav.

«Võin teile lubada, et kui te mõistate juba võimalikult vara, miks on vaja ilmtingimata hästi õppida, siis te ei pea kunagi enam selle peale mõtlema, kui suur on parasjagu Eestis miinimumpalk,» ütles Rõivas, kes võttis arutas seejärel noortega olulisi päevateemasid – alates sellest, kes võiks saada presidendiks ja miks on tähtis noortel järgmise aasta sügisel 16-aastastena valima minna, kuni selleni, mis äppe oma telefoni laadida ja millisel Eesti muusikul on järgmisena võimalus välismaal läbi lüüa.

Samuti külastas peaminister tunnustatud ja järjest kasvavat puidutöötlemisettevõtet Arcwood, mis annab tööd 80 inimesele ning tutvus valmiva Põlva Riigigümnaasiumi esimese liginullenergia koolimajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles