Fotod suletud territooriumist: Tulika tänava mahajäetud hooned on seal kolajatele ohtlikud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Tulika tänaval hakkab silma mitme meetri kõrgune aed, mille taga asuval territooriumil on kokku viis mahajäetud ja tõeliselt varisemisohtlikku hoonet.

Ligi 5400 ruutmeetri suurusel territiooriumil asuvaid hooneid haldab OÜ Brem Kinnisvarahooldus, mille omanik on ärimees Toomas Tool. Ettevõtte arendusjuht Omar Kelt rääkis eile Postimehele, et nad on omalt poolt teinud kõik, et kutsumata külalised ei pääseks suletud territooriumile. 

Veel eile olid kohal töömehed, et aed okastraadiga ääristada. Ka hiljuti ära lõhutud tabalukk sissepääsu ees sai uue vastu vahetatud.

Töömehed okastraati paigaldamas.
Töömehed okastraati paigaldamas. Foto: SANDER ILVEST/

Ent see ei näi seiklushimulisi noori eemale peletavat. Eriti nüüd, kus koolikohustusi pole ja ohtlikes kohtades turnimiseks on aega hulganisti. Kusjuures, vahepeal tegutses suletud sisehoovis rehvivahetustöökoda, aga koos selle kadumisega ilmusid taas välja need, kel sinna tegelikult asja pole. Nagu ühe keelatud viljaga ikka.

Kõige kurvem asja juures on aga see, et kiputakse unustama, et «Hoone on varisemisohtlik!» sildid ei ole seal asjata. Hiljuti sai samal territooriumil raskeid vigastusi katuselt katusele roninud ehk nn roofingut teinud 19-aastane noormees. Eile öeldi haiglast, et ta viibib endiselt intensiivraviosakonnas.

Loe lisaks: Tallinnas sai katuselt alla kukkunud noormees raskelt vigastada

Mööda pildil nähtavat toru ühelt katusele roninud noormees sai raskeid vigastusi.
Mööda pildil nähtavat toru ühelt katusele roninud noormees sai raskeid vigastusi. Foto: SANDER ILVEST/

Möödunud nädalal saatis politsei hoonete omanikule ka märgukirja. «Territoorium on küll piiratud vastava märgistusega «Hoone on varisemisohtlik» ning kõrge aiaga, kuid ilmselgelt ei ole see osutunud piisavaks, et ära hoida ebaseaduslik ja eluohtlik sisenemine,» rõhutas politsei.

Nimelt ei olnud raske õnnetus kaugeltki ainus väljakutse samasse kohta – kõigest nädala jooksul käis politsei Tulika tänava aadressil kokku viis korda. Kõik väljakutsed olid seotud territooriumile ebaseaduslikult sisenenud noortega.

Politsei teada kogunevad noored neis hoonetes, tarvitavad seal keelatud ained, sealhulgas alkoholi ja tubakatooteid ning ronivad pealekauba mööda katuseid. Veelgi enam, mõned noored lausa elavat neis hoonetes.

Foto: SANDER ILVEST/

Selles veendusime me ka ise, kui Omar Kelt meid territooriumile ringi vaatama lasi. Näiteks on ühe mahajäetud hoone teisel korrusel rehvidest tehtud laud, millel ilutseb mikrolaineahi. Loomulikult ei puudu ka magamisase.

Foto: Sander Ilvest
Foto: SANDER ILVEST/

Mõistagi on õigustatud küsimus, kes vastutab, kui suletud territooriumil juhtub kellegagi taas raske õnnetus. Mis seal salata, aiad võidakse kõrgemaks ehitada ja kõik avaused kinni naelutada, kuid kui noored tahavad, leiavad nad igal juhul viisi, et keelatud alale tungida. 

Ainus võimalus tundub olevat ohtlikud hooned lammutada. Kelt kinnitab, et seda plaanib ettevõtte juba lähitulevikus teha.

Ühtlasi paneb Kelt kõigile lapsevanematele südamele, et nad oma lastele räägiksid, et alal viibimine on tõesti eluohtlik. Selleks, et kutsumata külalisi veelgi rohkem eemal hoida, kavatsetakse appi võtta ka turvamehed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles