Armeenia pantvangidraama viies päev algas mässuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neli päeva kestnud pantvangidraama Jerevanis saavutas möödunud ööl uue taseme, kui kümned sellevastased protestijad vahistati, vahendab AFP.

Armeenia pealinnas Jerevanis juba neli päeva kestnud pantvangidraama, milles praeguseks hukkunud üks politseinik, on välja vihastanud kohaliku rahva. Raevunud valitsuse ebaadekvaatse reaktsiooni üle pantvangidraamas, tuldi tänavatele meelt avaldama.  

Meeleavaldusest tekkinud mässus, kus protestijad viskasid opositsionääride hõivatud maja ees valves olevaid politseinikke kividega, sai viga vähemalt 51 inimest- sealhulgas 25 ohvitseri. Politsei vastas kividele pisargaasiga.

Protest kestis varaste hommikutundideni, koidikul ajas märulipolitsei sündmuskohale kogunenud umbes 2000 inimest laiali neid pekstes ja südikamaid ka vahistades.

Möödunud pühapäeval omandasid opositsionääridest relvastatud isikud kontrolli  politsei ja sisevägede peakorteri üle Jerevanis, Armeenia pealinnas. Enda võimusesse on saadus suur hulk korrakaitsejõudude relvi. Pantvangi võetud politseiametnikest hoitakse nelja jätkuvalt majas kinni.

Ründajad nõuavad president Serž Sargsjani tagasiastumist ja vangistatud opositsiooniliidri Žirair Sefiljani vabastamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles