Kuidas «Pokémon Go'd» mängides telefoni akut säästa? (1)

Aivar Pau
, tehnikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokémon Go
Pokémon Go Foto: SCANPIX

Enamik «Pokémon Go» mängijaid muretseb selle pärast, kas nende telefon peab järgmise laadimiseni vastu, uurisime, mis nõu annab selles osas maailma suurim mobiilitootja Samsung.

Ettevõtte Eesti tooteekspert Henry Tiitus kinnitabki, et maailmas praegu üks populaarseimaid mänge on nutitelefoni akule tõepoolest ressursimahukas, kuna mäng hoiab ühel ajal töös nii telefoni kaamera kui ka GPS-ühenduse.

Tema  sõnul on kõige turvalisem ja lihtsam viis telefoni väljalülitumise ennetamiseks iseenesestmõistetavalt telefoni aku enne kodust väljumist maksimaalselt täis laadida ning kaasa võtta akupank.

Kuid on ka teisi vahendeid mängimisaja pikendamiseks:

Vaata üle mängu seaded

Mängu arendajad on mõelnud viisidele, kuidas vältida aku liiga kiiret tühjenemist, mistõttu on «Pokémon Go» varustatud lisafunktsiooniga Battery Saver, mis mängu ajal akut säästab. Funktsiooni aktiveerimiseks tuleb klikata ekraanil asuval pokepallil, seejärel valida ülevalt paremalt seaded Settings, mille alt leiab Battery Saver nupu.

Samuti saab akut säästa liitreaalsuse Augmented Reality (AR) funktsiooni välja lülitades. Ehkki võimalus näha Pokémone läbi kaamerasilma omaenda päriskeskkonnas on mängu kõige huvitavam osa, võimaldab selle funktsiooni väljalülitamine pikendada mänguaega kriitilistel hetkedel. Kui Pokémon ekraanile ilmub, avaneb ekraani üles paremale nurka võimalus lülitada AR-funktsioon välja, misjärel asendub pärisreaalsus graafilise mängukeskkonnaga.

Tumedam ekraan ja vaiksem heli

Veel üks võimalus aku kestvuse pikendamiseks on ekraani heleduse sätete muutmine heledast tumedamaks. Olgugi et alguses võib ekraan tunduda liiga tume, kohanevad silmad muutunud tingimustega ruttu ning tulemuseks on pikenenud aku kasutusaeg.

 Lülita välja kõik ülearune

Lisaks veendu enne «Pokémon Go» käivitamist, et taustal ei töötaks liigseid rakendusi, mis akut kulutavad. Aku säästmiseks on soovitatav välja lülitada Bluetooth, Wi-Fi ning teised seaded ja rakendused, mida mängimiseks otseselt tarvis pole. Samuti tuleb kasuks heli ja vibratsiooni väljalülitamine, mis ei anna küll esmapilgul aku säästmisel märkimisväärseid tulemusi, ent tagavad koos teiste nippide rakendamisega aku pikema kestvuse.

 Kiirlaadimine

Olukordades, kus telefoni laadimiseks napib aega, tuleb abiks ka kiirlaadimise funktsioon. Selleks tuleb paljudel seadmetel kasutada spetsiaalset laadijat, mis toetab kiirlaadimise funktsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles